Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινο – Δήμος Νέας Προποντίδας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινο, αρμόδιο για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης,  πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πολυγύρου με τη συμμετοχή δημάρχων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευθυντών των εκπαιδευτικών δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ., Ε.Κ., Δημόσιων Ι.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε.).

Ο διάλογος επικεντρώθηκε σε θέματα ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, όπως η προβληματική σχέση προσφοράς και ζήτησης στις λειτουργούσες ειδικότητες των επαγγελματικών σχολών ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση των καταρτιζομένων, οι καταγεγραμμένες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η λειτουργικότητά τους, οι κτιριακές υποδομές και οι ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

➡Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς αναφέρθηκε στις δομές που λειτουργούν στον Δήμο μας.

Συγκριμένα:

  • Στο Εσπερινό Λύκειο Ν. Μουδανιών
  • Στο ΙΕΚ Ν. Μουδανιών
  • Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Ποτίδαιας.
  • Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
  • Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Προποντίδας, που παρέχει στους μαθητές, οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές τους απολυτήριο Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας (α. Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος με ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, β. Τομέας Πληροφορικής με ειδικότητα: Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, γ. Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητα: Κομμωτικής τέχνης).

➡Στην παρέμβασή του έθεσε θέμα κτιριακών υποδομών, καθώς οι φοιτήσαντες σε Εσπερινό Λύκειο και ΙΕΚ πλησιάζουν τους 450 και στεγάζονται όλοι στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ. Αναφέρθηκε, επίσης, στο σοβαρό ζήτημα της υποχρηματοδότησης των ΣΔΕ, μίας ιδιαίτερα σημαντικής δομής, και ζήτησε από το Υπουργείο, επίσης, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις να καλύψει τη μεταφορά των φοιτησάντων.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα