Συναγερμός για πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας κορονοϊού -Έντονος προβληματισμός για Αττική – OTA VOICE

Μεταλλάξεις κορωνοϊού: Προβληματισμός επικρατεί για την εικόνα της Αττικής με τα κρούσματα να αυξάνονται.

Για ένα πιθανό τρίτο κύμα επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα προετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας, όπως φάνηκε και από την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ετοιμότητα τόσο σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας.
Το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στην πρωινή τηλεδιάσκεψη, είναι ότι καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547. Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα του Λεκανοπεδίου ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, η πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Δάφνη Καϊτελίδου, ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Αύξηση 42% στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική 

«Η εικόνα αυτή την εβδομάδα είναι πιο ανησυχητική. Είχαμε αύξηση 42% στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική. Σημειώνω ότι από την εβδομάδα των Χριστουγέννων και για κάθε εβδομάδα παρατηρούσαμε αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής, που σημαίνει ότι υπάρχει μία συνεχή διάδοση στο Λεκανοπέδιο», είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε είναι περίπου στα 1.000 άτομα ανά 100.000 άτομα… Στις 20 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο έδινε μία πρόβλεψη περίπου στους 5.000 φορείς συνολικά στο Λεκανοπέδιο. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 40.000 φορείς στο Λεκανοπέδιο. Είναι οκτώ φορές πάνω», πρόσθεσε ο κ. Θωμαΐδης.

Πηγή pagenews.gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα