Συνεχίζεται το πρόγραμμα συλλογής κενών φιαλών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίστηκε το δεύτερο προγράμμα «Συλλογή Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» για τη φετινή χρονιά στο Δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα στις ΔΕ Αρμενίου, Κιλελέρ και Νίκαιας που εκπόνησε η  Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο  Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με το ΕΣΥΦ, τον ΦΟΣΔΑ Λάρισα, το ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), το Σύλλογο Γεωπόνων Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.

Οι αγρότες του Δήμου Κιλελέρ απέδειξαν τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες διαχείρισης των φιαλών. Από την πρώτη μέρα συλλογής διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές γεωπόνους ότι σε ελάχιστες εξαιρέσεις δεν είχαν ξεπλυθεί τα κενά φιαλίδια επαρκώς ή δεν είχαν στραγγισθεί πλήρως.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι η ενημέρωση και γενικότερα η όλη εκστρατεία που ξεκίνησε και συνεχίζεται από το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα.

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη ευχαρίστησε τους αγρότες για την ανταπόκριση και τους ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται  η συλλογή αύριο Τετάρτη στη ΔΕ Κραννώνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

8:00 Κραννώνας,

8:30 Μαυροβούνι,

9:00 Βούναινα, 9:30  –   Μ. Βουνό,

10:00 Δοξαράς,

10:30 Ψυχικό,

11:00   Κυπάρισσος,

11:30 Αγ. Γεώργιος,

12:00   Αγ. Ανάργυροι

Στη ΔΕ Νίκαιας παραβρέθηκαν ο συντονιστής του προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προϊστάμενος του τμήματος φυτών ποιοτικού ελέγχου ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας Δ. Σταυρίδης, η  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και η γεωπόνος του Δήμου Κιλελέρ  Σ. Ναγκούλη.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα