-Συντήρηση και ευπρεπισμός πρώην τελωνείου Λογγού Παξών

Στον ευπρεπισμό, τη συντήρηση και την επισκευή με ήπιες παρεμβάσεις στο κτίριο που στεγαζόταν το Τελωνείο στο Λογγό, προχώρησε ο Δήμος Παξών.

Ο Δήμος ευχαριστεί πολύ την  καλλιτέχνιδα Κάλλια Κουβά, πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, τόσο για την προσφορά της όσο και για τη συνεργασία της με το Δήμο Παξών για το συγκεκριμένο έργο.

Στο κτίριο έγιναν παρεμβάσεις κυρίως για την συντήρησή του, ενώ βάφτηκε εξ’ ολοκλήρου, με χρώματα  που επέλεξε η εξαιρετική καλλιτέχνιδα και συμπατριώτισσα μας που ζει και εργάζεται στους Παξούς,.

Μάλιστα, η Κάλλια Κουβά προσφέρθηκε να προτείνει μια ολοκληρωμένη άποψη περί των χρωμάτων που ενδεχομένως να φέρουν τα κτίρια, ώστε ο οικισμός του Λογγού να έχει μια συγκεκριμένη και καλαίσθητη ταυτότητα, όπου χρειαστεί ή σε ενδεχόμενη παραφωνία.

Το πρώην τελωνείο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κέντρο Πολιτισμού, καθώς προσφέρεται για φιλοξενία εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με καλλιτέχνες διεθνούς ή μη, βεληνεκούς, είτε ντόπιων είτε ξένων.

Χρησιμοποιείται παράλληλα ως αίθουσα για τις πρόβες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πασίγνωστο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Παξών και αποτελεί έναν χώρο άξιο σεβασμού και θα πρέπει να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για ανάλογους σκοπούς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σαν τελωνείο λειτουργούσε από την εποχή της Αγγλοκρατίας έως τη δεκαετία του ’60 ενώ παραχωρήθηκε στο Δήμο Παξών από το ελληνικό δημόσιο επί νομαρχίας Κόκκινου, μετά από την πρόταση του τότε νομαρχιακού συμβούλου Ηλία Βερονίκη (Κατσαλάρη).

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών

Σταυρούλα Απέργη




Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα