Σχεδιασμός για νέες εκπαιδευτικές μονάδες ή επέκταση υφισταμένων – Δήμος Νέας Προποντίδας

Βασικό μέλημα μας ήταν και παραμένει η βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο. Γι’ αυτό και συνεχώς ετοιμαζόμαστε, ώστε να εξασφαλίζουμε εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και να ωριμάζουμε μελέτες. Η διαδικασία είναι απαιτητική, πολύπλοκη και χρονοβόρα με πολλά βήματα και συγκριμένες προδιαγραφές, ιδιαίτερα αυστηρές στην περίπτωση των σχολείων” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απαραίτητο βήμα για την ανέγερση σχολικών μονάδων είναι η έγκριση του Κτιριολογικού προγράμματος, που “ανάβει” το πράσινο φως για την εκπόνηση μελετών, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί το έργο.

Συγκεκριμένα έχει εξασφαλιστεί έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος για:

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Νέας Προποντίδας & Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK)”.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Τρίγλιας.

Το νέο νηπιαγωγείο Σιλάτων.

Σε αναμονή έγκρισης:

Η προσθήκη κατ’ επέκταση Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος.

Η προσθήκη κατ΄ επέκταση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών.

Τέλος, προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάθεση κτιριολογικού προγράμματος του έργου: “Ανέγερση του νέου Γενικού Λυκείου Ν. Μουδανιών”, ενώ αναμένεται το Πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας, προκειμένου να εκπονηθεί κτιριολογικό πρόγραμμα για την προσθήκη κατ’ επέκταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα