Σύγκληση (ΣΤΟ) για τις Δασικές Πυρκαγιές

Σύγκληση (ΣΤΟ) Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγιάς για το Συντονισμό και την Εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου για τις Δασικές Πυρκαγιές.

Την Πέμπτη 13 Μάιου 2021 και ώρα 11:00π.μ.  πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα τακτική σύγκληση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021.

Στην συνεδρίαση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι ακόλουθοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και Φορείς: ο αντιδήμαρχος της Πολιτική Προστασίας κ. Κρανιώτης Ευάγγελος , Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νταγκας Νικόλαος, Ο Δημ. Σύμβουλος Δ. Αγιας Μακροβασιλης Βασίλειος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας  κ. Τσολάκης Σάββας και ο κ. Δερβένης Σπυρίδων , από το Πυρ. Κλιμάκιο Αγιας ο κ. Καρναβας Χρηστος , ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Βαρδάτσικος Γεώργιος, η διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Τσακνάκη Ολυμπία και ο κ. Μπουλούκης Κων/νός,  η Δασάρχης Αγιάς κ. Κατσικάτσου Δήμητρα, εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής ο κ. Αντωνίου Χρήστος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Ευαγγελίδης Σταύρος ,ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχαήλ Κουπατσιάρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης, o Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Παπακώστας Δημήτριος.

Στη συνεδρίαση αναλύθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών  του κάθε φορέα στο πλαίσιο της δικής του αρμοδιότητας, (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο, Αστ. Τμήμα Αγιας και Τεμπών)

 Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό και σε συνεργασία με όλα τα μέλη του ΣΤΟ τονίστηκε η αναγκαιότητα να υλοποιηθούν επίσης οι παρακάτω δράσεις:

  •  Να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης των ιδιοκτητών για τον  καθαρισμό της βλάστησης των οικοπέδων.
  •  Να ολοκληρωθεί η συντήρηση  του δασικού δικτύου από τους αρμόδιους φορείς.
  •  Να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών από τους αρμόδιους φορείς.
  •  Να ολοκληρωθεί  o έλεγχος υδροστομίων  από τη ΔΕΥΑ.
  • Να ολοκληρωθεί  ο έλεγχος Δεξαμενών πυρόσβεσης  από τους αρμόδιους φορείς.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα