Σύστησε Επιτροπή Ισότητας ο Δήμος Φυλής με πρόεδρο τη Χρυσούλα Κουράση – Δήμος Φυλής

Εν μέσω μιας συνεχώς αυξανόμενης έξαρσης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, με θύματα κυρίως τις γυναίκες, ο Δήμος Φυλής με την με αρ. 185/12-10-2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύστησε την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, με κύρια αρμοδιότητα να ενημερώσει, να διεκδικήσει, να καταθέσει προτάσεις για την κατάργηση των διακρίσεων, που υφίστανται οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό βίο.


Ως Πρόεδρος ορίστηκε η Δικηγόρος και Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κουράση (τηλ. επικ. 693 240.5009) και μέλη οι:

1. Πανουτσακοπούλου Σοφία, Δημοτική Σύμβουλος

2. Κιόρτεβε Αλεξία, εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα

3. Κωβαίου Ευαγγελία, εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα

4. Βεοπούλου Βασιλική, ψυχολόγος

Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής θα ασκεί ο Γιαννουλάκης Άγγελος, Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των φύλων της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Εξηγώντας τους λόγους σύστασης και τους στόχους της η Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Φίλη- δημότισσα

Η καθημερινότητα, η ζωή μας, μας φέρνει πολλές φορές αντιμέτωπες με την βαθιά ριζωμένη νοοτροπία της ανισότητας και της υποβάθμισης του γυναικείου φύλου Τα τελευταία χρόνια δε η έξαρση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας , καθιστά ακόμα περισσότερο αναγκαία την ενημέρωση , την στήριξη, την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών, αλλά και την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας κοριτσιών και αγοριών, έτσι ώστε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις.

Βασικοί μας στόχοι είναι:

  • Η υποβολή προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων, την εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων , αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής στην τοπική κοινωνία λόγω της χωρικής εγγύτητας


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα