Τα αισιόδοξα Χριστούγεννα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Παραμονές Χριστουγέννων ο Δήμος Παύλου Μελά προετοιμάζεται μέσα σε ένα πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων να αποχαιρετήσει το 2021 και να υποδεχθεί το νέο έτος.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, έχοντας ως στόχο την άμβλυνση  των επιπτώσεων της πανδημίας στις οικογένειες του δήμου μας, οργάνωσε και υλοποίησε δράσεις με σκοπό να μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του δήμου, σε μικρούς και μεγάλους.

Με πρωταρχικό μέλημα, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία, αλλά κυρίως την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών μας, σε μια δύσκολη για όλους χρονιά, καταφέραμε να στηρίξουμε ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες ενόψει των εορτών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χαρά Αμανατίδου έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στους πολίτες, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά λόγω της πανδημίας, ανέλαβε πρωτοβουλίες με σκοπό την ψυχαγωγία, τη στήριξη και την ενημέρωση. Η αλληλεγγύη, η προσφορά και η αισιοδοξία κυριάρχησαν  σε όλες μας τις δράσεις.

Γιορτάσαμε διαδικτυακά στη Μαγεμένη Πύλη

Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης που για 2η χρονιά αναπαριστά ψηφιακά και συνεχίζει τις δράσεις που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα. Έτσι, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου με το προσωπικό του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, την δομή Υποστήριξης του παιδιού και της Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» και την αρωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» Δήμου Παύλου Μελά κατασκεύασαν μια ψηφιακή γειτονιά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στην οποία τα παιδιά και οι οικογένειές τους περιηγήθηκαν και μεταφέρθηκαν στον κόσμο των Χριστουγέννων.

Στον εορταστικό κόσμο της Μαγεμένη Πύλης

  • Ακούσαμε και είδαμε τα παραμύθια της  Κάρμεν Ρουγγέρη,
  • Κάναμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές μαζί με τα παιδιά στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
  • Μαγειρέψαμε χριστουγεννιάτικες συνταγές στο σπιτάκι “ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ”
  • Απολαύσαμε τα μουσικά σύνολα των Δημοτικών  Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης της ΙΡΙΣ, τις μοναδικές χοροθεατρικές παραστάσεις της Σχολής Χορού της ΙΡΙΣ, το κουκλοθέατρο από το ΤΙΚ ΝΙΚ στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ,
  • Παίξαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια της Παιδικής Ομπρέλας και μοιραστήκαμε το μυστικό της Νίκης στο “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ”
  • Ταξιδέψαμε ανά τον κόσμο για να μάθουμε πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο στην ενότητα ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  • Γράψαμε το γράμμα μας στον Αη Βασίλη και το ρίξουμε στο κόκκινο κουτί του Αϊ Βασίλη, στην Μαγεμένη Πλατεία
  • Ακούσαμε παιδικές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΜΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ

Η Μαγεμένη Πύλη δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για όλα τα παιδιά και περιλαμβάνει υλικό προσαρμοσμένο σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Καθώς μετράμε αντίστροφα τις μέρες για την αλλαγή του χρόνου, η «Μαγεμένη Πύλη «https://magemeni-pili.gr/λη» του Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζει να μας συντροφεύει.

Μαγεμένη Πλατεία

Άναψε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, στην Άνω Ηλιούπολη παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου.

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω COVID – 19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στη στολισμένη Μαγεμένη Πλατεία του Δήμου Παύλου Μελά οι προγραμματισμένες δράσεις ακυρώθηκαν. Στην διάρκεια των γιορτών, τα παιδιά και οι μεγάλοι χάρηκαν το στολισμένο σπίτι του Άη Βασίλη, το λευκό δάσος, το χριστουγεννιάτικο τραίνο και την πολυθρόνα με τον γιγάντιο Άη Βασίλη.

Στη στολισμένη Μαγεμένη Πλατεία του Δήμου Παύλου Μελά και για όλες τις γιορτές, μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στο σπίτι του Άη Βασίλη, οι μικροί μας φίλοι έστειλαν το γράμμα τους στον σοφό γέροντα από το ταχυδρομείο, επισκέφθηκαν το λευκό δάσος, το χριστουγεννιάτικο τραίνο και την πολυθρόνα με τον γιγάντιο Άη Βασίλη.

«Στηρίζω τα παιδιά». Παροχή δεκατιανού σε παιδιά πολυμελών οικογενειών

Η Κοινωνική Υπηρεσία ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης παιδιών που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στον νέο χώρο Αποθήκευσης και Διανομής Προϊόντων του Δήμου Παύλου Μελά «Σημείο Προσφοράς και Εθελοντισμού», στην οδό Αγγέλου Βλάχου 11, στη Νικόπολη, δόθηκαν, με διακριτικότητα και ασφάλεια, στους γονείς-κηδεμόνες των παιδιών πακέτα με προϊόντα για δεκατιανό.

Επίσκεψη στις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες χαράς και αγάπης, μέρες σπιτικής θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας. Αυτή την ατμόσφαιρα προσπάθησαν να ”μεταφέρουν” οι κοινωνικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά, που επισκέφθηκαν τις Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται μακριά από το σπίτι τους. Είδη ατομικής υγιεινής, αντισηπτικά gel χεριών, βιβλία, παραμύθια και εορταστικές κάρτες προσφέρθηκαν στα παιδιά, μαζί με μια αγκαλιά ζεστές ευχές για ευτυχισμένο 2022, με υγεία και αγάπη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εταιρεία Delopoulos S.A. για τη χορηγία αντισηπτικών gel χεριών, στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στέφανο Βάρφη για τα βιβλία και τα παραμύθια, τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου “Αστεράκια”, ”Γλαροπούλια”, “Λαγουδάκια” , “Λιλιπούτειοι” για τις όμορφες κάρτες και τον Παιδικό Σταθμό “Παιδική Στέγη Λαδένη” για τα χριστουγεννιάτικα καράβια, τα οποία προσφέρθηκαν στο προσωπικό των νοσοκομείων. Η συνδρομή όλων ήταν ανεκτίμητη!

Γεύματα αγάπης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά

Μόλις μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, σε μια κοινωνία που λαχταρά μία έκφραση αγάπης, η «Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος» ένωσε τις δυνάμεις της με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προσφέρουν γεύμα αγάπης σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, 125 συμπολίτες μας έγιναν πρωταγωνιστές στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και παρέλαβαν από το Σημείο Προσφοράς και Εθελοντισμού στη Νικόπολη ένα πλήρες γεύμα το οποίο παρασκευάστηκε με καλή διάθεση, όρεξη για δημιουργία και εκλεκτά υλικά από σεφ -μέλη της Λέσχης.

Εορταστικά πακέτα και ευχές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής πιστή στο πνεύμα των Χριστουγέννων που προάγει την αλληλεγγύη και την προσφορά, για άλλη μια χρονιά, ανέλαβε την πρωτοβουλία και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, οι ωφελούμενες οικογένειες του Παντοπωλείου παρέλαβαν μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, με μουσική και κεράσματα, εκτός από το καθορισμένο δέμα του μήνα, ένα εορταστικό πακέτο με προϊόντα και αγαθά για να στρώσουν το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Ο Άγιος Βασίλης που επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο μοίρασε δώρα και χαμόγελα στα παιδιά των ωφελούμενων, υπενθυμίζοντας με τον πλέον γιορτινό τρόπο ότι τα Χριστούγεννα πάντα θα είναι στην καρδιά ως η λαμπερή γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

 Δράση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 8:00π.μ.- 12:30μ.μ, στον χώρο της Μονής Λαζαριστών πραγματοποιήθηκε δράση εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις δομές του δήμου: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ και Παιδική Ομπρέλα.

Επίσκεψη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ»

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η Αντιδήμαρχος κ. Χαρά Αμανατίδου και στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  «ΙΡΙΣ», όπου τους υποδέχτηκε η πρόεδρός της κ. Σαββίδου Μαρία και πρόσφεραν γλυκά και δώρα στα παιδιά μαζί με ευχές για μια όμορφη χρονιά.

«BOX» Πληροφόρησης Πολιτών

Η Κοινωνική Υπηρεσία δημιουργεί έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες με σκοπό την άμεση και πλήρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση τους. Για μία εβδομάδα, σε κεντρικές γειτονιές του Δήμου, υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενημέρωναν ατομικά τους πολίτες για τις δράσεις και τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες.

Ένα μεγάλο δώρο για τα παιδιά

Επιχειρήσεις και σχολεία πρόσφεραν στην Κοινωνική υπηρεσία σχολικά είδη, τα οποία προσφέρθηκαν στους μικρούς μαθητές του Δήμου, δίνοντας τους μεγάλη χαρά.

Χριστούγεννα με την «Παιδική Ομπρέλα».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης επισκέφτηκε τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ» χαρίζοντας στα παιδιά χριστουγεννιάτικα δώρα και κυρίως πολλά χαμόγελα.

Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Πολίχνης κ. Ευθύμιο Κοσμίδη, υποδέχτηκαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στη Δομή «Παιδική Ομπρέλα» η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων κ. Χαρά Αμανατίδου και το προσωπικό της Δομής.

Ο κ. Κοσμίδης προσέφερε σε οικογένειες – ωφελούμενους της Δομής, δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Τη Βουλευτή κ. Έλενα Ράπτη υποδέχτηκαν, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα». Η  κ. Ράπτη προσέφερε σε οικογένειες-ωφελούμενους της Δομής, πακέτα αγάπης με τρόφιμα, ενόψει των Χριστουγέννων, ως έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές και αρωγούς  των δράσεων μας οι οποίοι, ειδικά αυτές τις εορταστικές ημέρες, αποδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.

  • Στις 13 έως 31 Δεκεμβρίου 2021, με κεντρικό μήνυμα «Όταν προσφέρω γεμίζει η καρδιά μου», καλάθι της προσφοράς τοποθετήθηκε στο SUPER MARKEΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Ωραιοκάστρου 146, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να διανεμηθούν σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη υπαλλήλων του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα» και προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά του ιδρύματος.
  • Χορηγήθηκαν δωροεπιταγές σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Δήμου.

Τα προϊόντα του Δεκατιανού  εξασφαλίστηκαν από χορηγίες:

-του κ. Καριοφυλλίδη, εις μνήμην  της συζύγου του

-του κ. Γεωργίου Λίλτση, επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ

-των εταιρειών Νταμπίζα, Μπαρμπαστάθης, Coca Cola 3Ε

-της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης.

Εμβολιασμοί πολιτών την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης

Με πρωτοβουλία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ οργανώθηκε δράση εμβολιασμού, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και  ώρες 9.00-15.00, στο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης-Περικλέους 11-Άνω Ηλιούπολη.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προστασίας και ασφάλειας  της ατομικής και δημόσιας υγείας, αποδεικνύοντας με τη στάση τους τη συνειδητή πλέον αναγκαιότητα  θωράκισης  της κοινωνίας, απέναντι στον πανδημικό κυκεώνα.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα