Τα εύσημα στο Δήμο Ωραιοκάστρου από μικρούς μαθητές για την αντιπλημμυρική προστασία

Τα εύσημα στο Δήμο Ωραιοκάστρου από μικρούς μαθητές για την αντιπλημμυρική προστασία

Το ενδιαφέρον τους για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Ωραιοκάστρου και την ικανοποίησή τους για τις αντιπλημμυρικές εργασίες που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή εκφράζουν μαθητές και μαθήτριες της Ε3 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τα παιδιά αναφέρουν πως φέτος μελετούν το φαινόμενο των πλημμυρών.

«Μάθαμε ότι για να μην έχουμε πλημμύρες, ο Δήμος έχει σημαντική δουλειά να κάνει. Αυτός καθαρίζει τα ρέματα, φροντίζει να μην είναι βουλωμένα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων και ελέγχει τους δημότες που δεν νοιάζονται για τους άλλους και για το περιβάλλον. Ευτυχώς στο Παλαιόκαστρο δεν έχουμε ζήσει πλημμυρικά φαινόμενα επειδή εσείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες φροντίζετε να παίρνονται όλα τα αντιπλημμυρικά μέτρα πρόληψης στην περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε για αυτό και σας ζητάμε να συνεχίσετε έτσι ώστε ποτέ να μην ζήσουμε καταστροφές από πλημμύρες», γράφουν στην επιστολή τους οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε3 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απάντησε στην επιστολή των μαθητών εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του, καθώς τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα στα θέματα του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης γράφει στην επιστολή του:

«Νιώθω χαρά, καθώς διαπιστώνω πως από μικρή ηλικία είστε ευαισθητοποιημένοι και ενδιαφέρεστε για θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση του τόπου μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως είναι οι πλημμύρες, ένα φαινόμενο που μελετάτε τη φετινή σχολική χρονιά με την καθοδήγηση των δασκάλων σας.

Νιώθω παράλληλα ικανοποίηση για το γεγονός ότι κρίνετε θετικά την προσπάθειά που καταβάλλουμε ως δημοτική αρχή για να διατηρούμε καθαρά τα φρεάτια των όμβριων υδάτων και τα ρέματα της περιοχή μας, ώστε να βρίσκουν διέξοδο τα ορμητικά νερά της βροχής.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε σε συνεργασία και με τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να διαθέτει ο τόπος μας ασπίδα προστασίας από τις πλημμύρες.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται με έντονα καιρικά φαινόμενα, ορισμένες φορές ακραία. Στον Δήμο Ωραιοκάστρου φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες, καθώς έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε τον τόπο μας.

Σας συγχαίρω για το ενδιαφέρον και για τη συμμετοχή σας στο μάθημα της μελέτης του φαινομένου των πλημμυρών και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος. Είμαι βέβαιος πως ως αυριανοί πολίτες θα είστε ενεργοί και θα συμβάλλετε στην προστασία και στην ανάπτυξη του τόπου μας».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα