Τελικό συνέδριο της Πράξης ECORouTs στο Ηράκλειο Πέμπτη, 23.09.2021 Πράσινες και Προσβάσιμες Διαδρομές για όλους | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

 

 

 

 

Ηράκλειο, 17 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΛΟΓΟΤΥΠΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤελικό συνέδριο της Πράξης ECORouTs στο Ηράκλειο Πέμπτη, 23.09.2021Πράσινες και Προσβάσιμες Διαδρομές για όλους

 

Το Τελικό Συνέδριο της Πράξης «Κοινές Δράσεις για τη δημιουργία πράσινων περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» με Ακρωνύμιο «ECORouTs», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με ώρα έναρξης στις 11:00.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου και το αρμόδιο Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της.  Συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του συντονιστή εταίρου (ΚΔ) της Πράξης, Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των Δήμων Πάφου (Κύπρος), Χανίων και Αραδίππου (Κύπρος), οι οποίοι απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα. 

Επίσης, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας καθώς και φορέων για την Ενέργεια, τις Αστικές Συγκοινωνίες, την ηλεκτροκίνηση και τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το συνέδριο θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο Youtube: https://www.youtube.com/user/cityofheraklion και από το τη σελίδα Facebook της Πράξης ECORouTs https://www.facebook.com/ecorouts.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών του Ηρακλείου για τις «πράσινες» μεταφορές και η ενημέρωσή τους για τα αποτελέσματα της πράξης “ECORouTs”. Επίσης, ο Δήμος Ηρακλείου επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή διάδοση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη διάχυση των καλών πρακτικών που υιοθετήθηκαν από όλους τους εταίρους προς άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Πράξη ECORouTs υλοποιείται με κεντρικούς σκοπούς:

  • την ελάττωση των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων (ΝΟ2 και SO2) επιβλαβών τόσο για την ανθρώπινη υγεία,  όσο και για το φυσικό περιβάλλον
  • την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, οι οποίοι προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Πράξης ECORouTs, προμηθεύτηκε δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μηδενικών ρύπων, σχεδίασε την «πράσινη» διαδρομή και υλοποιεί την πιλοτική λειτουργία των οχημάτων. Η διαδρομή έχει μελετηθεί με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον, ενώ τα σημεία από τα οποία διέρχονται τα οχήματα, περιλαμβάνουν ιστορικά μνημεία και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας παράλληλα κατοίκους και επισκέπτες.  Στο πλαίσιο της 7μηνης πιλοτικής λειτουργίας της «πράσινης» γραμμής τα δυο λεωφορεία έχουν κερδίσει τη θετική γνώμη των πολιτών.

 

Ηλεκτρικό Λεωφορείο

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

  • Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ.
  • Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ακόλουθη σύνδεση: ΕΔΩ
  • Το Συνέδριο πραγματοποιείται υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων στον χώρο του συνεδρίου και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση για τους λοιπούς συνέδρους. Σε κάθε περίπτωση η προσέλευση στον χώρο εξαρτάται από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα