Τζιτζικώστας: “Σε αυξημένη επιτήρηση η Θεσσαλονίκη” – Όλα δείχνουν νέα μέτρα – OTA VOICE

Την μεταπήδηση από το επίπεδο επικινδυνότητας «2» (απλής επιτήρησης) στο «3» (αυξημένης επιτήρησης), όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία» και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους».

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα.» Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους φορείς της συμπρωτεύουσας προκειμένου να συντονιστούν οι επόμενες ενέργειες. Χθες, κατά την τακτική ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους ολόκληρης της χώρας να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα