Τον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Ερυθραίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

       

            Ηράκλειο 16-03-2021   

 

Τον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Ερυθραίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός  

Τον κοινόχρηστο χώρο στις Μεσαμπελιές όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο πάρκο, έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων, το Πάρκο Ερυθραίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

 Ήδη ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα αυτού του πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 2.365.000 ευρώ,  είναι στον αέρα.  Αφορά σε έκταση 14 στρεμμάτων, τα επτά εκ των οποίων θα μετατραπούν σε χώρο πρασίνου με νέες φυτεύσεις ενώ τα υπόλοιπα αφορούν  την διαμόρφωση των παρακείμενων δρόμων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές καλοκαίρι.

Με βάση τον συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, το Πάρκο Ερυθραίας θα ολοκληρωθεί σε τρία τμήματα και θα περιλαμβάνει περιοχές ανάπαυσης  (κιόσκια, μικρές πλατείες, μικροί χώροι εκδηλώσεων κτλ), υδάτινα στοιχεία, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, σταθμούς δημόσιων  ποδηλάτων, παιδικές  χαρές, μια συνεχή διαδρομή πεζών μήκους 1.5 χιλ.  έναν ποδηλατόδρομο διπλής  κατεύθυνσης ίδιου μήκους κ.ά.

Πάρκο Ερυθραίας

 

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του Πάρκου Ερυθραίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των δημοτών που κατοικούν στα νότια προάστια του Ηρακλείου.

Με μεθοδική δουλειά και ολοκληρωμένο σχεδιασμό συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τόπο συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής ενώ ταυτόχρονα δίνουμε αφορμές στους δημότες να αγαπήσουν περισσότερο την πόλη τους. Ο τρόπος που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αγκαλιάσει και προσέχουν το νέο Πάρκο Γεωργιάδη, την περιπατητική  διαδρομή στα Ενετικά Τείχη καθώς και τους υπόλοιπους χώρους που έχουμε δημιουργήσει, μέχρι στιγμής μας δικαιώνει».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα