Το δάσος στο Όρεγκον που κάθε φθινόπωρο χαμογελάει!

Ένα χαμογελαστό πρόσωπο σε μια πλαγιά του Όρεγκον θα κάνει την εμφάνισή του κάθε φθινόπωρο για τα επόμενα 50 χρόνια και θα χαιρετάει τους διερχόμενους οδηγούς.

Κάθε φθινόπωρο, ένα χαμογελαστό πρόσωπο καλύπτει μια πλαγιά στο Όρεγκον των ΗΠΑ, χαιρετώντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το βλέπεις από μακριά, επάνω στα δέντρα. Μεγαλώνει όσο πλησιάζεις και φτάνοντας κοντά συνειδητοποιείς ότι δεν είναι επάνω στα δέντρα, είναι τα δέντρα. Τα πεύκα, έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν το φθινόπωρο οι βελόνες τους κιτρινίσουν, να σχηματιστεί ένα ξεκάθαρο πρόσωπο, την ώρα που το στόμα και τα μάτια παίρνουν το χρώμα τους από έλατο τύπου Douglas.

Οι υλοτόμοι της Hampton Lumber, κάθε χρόνο, τελειώνοντας το κόψιμο των δέντρων μιας περιοχής, προχωρούν στην αποκατάστασή της, φυτεύοντας τη σοδιά δεκαετιών μετά.

Εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πρώτα το αντικείμενο της επιχείρησής τους, γνωρίζοντας πως η επόμενη γενιά που θα αναλάβει, θα έχει δέντρα έτοιμα για να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά και την ισορροπία στο περιβάλλον, αφού τα δάση της περιοχής θα συνεχίσουν να υπάρχουν καλύπτοντας την ίδια ακριβώς έκταση και με ποικιλίες που ταιριάζουν στο κλίμα και το έδαφος της περιοχής.

Το 2011, έχοντας τελειώσει το κόψιμο σε μια πλαγιά με θέα τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο 18, αποφάσισαν να κάνουν τη δεντροφύτευση σε εκείνο το κομμάτι λίγο πιο διασκεδαστική.

Με ένα τεράστιο κομμάτι σκοινί, σχεδίασαν έναν κύκλο και μέσα του, σε τριγωνική διάταξη τρεις μικρότερους. Ο μεγάλος κύκλος γέμισε με πεύκα την ώρα που οι τρεις μικρότεροι με τα έλατα που αφθονούν στην περιοχή.

Δέκα χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Με το που μπαίνει το φθινόπωρο, ένα χαμογελαστό πρόσωπο ξεκινάει να κάνει την εμφάνισή του.

Σχηματίζεται όλο και πιο έντονα, όταν με τον καιρό οι πευκοβελόνες χάνουν εντελώς το πράσινό τους χρώμα και αποκτούν εκείνο το χαρακτηριστικό κίτρινο – καφέ, που αναγκάζει τους διερχόμενους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους να γυρίσουν να κοιτάξουν.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα