Το θεατρικό αναλόγιο «… όλη νύχτα ακούγαμε τους σιδεράδες να ετοιμάζουν τα καρφιά …» διαδυκτικά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ. Κιλελέρ

Συνεχίζονται τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 στις 21:00 ακριβώς οι διαδικτυακές παραστάσεις  του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ με το θεατρικό αναλόγιο «… όλη νύχτα ακούγαμε τους σιδεράδες να ετοιμάζουν τα καρφιά …» μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com.

Το Θεατρικό εργαστήρι, με την αμέριστη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, φέτος στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας,  συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό των χρόνων που πέρασαν, το ψηφιοποίησε και το αποδίδει στο κοινό. Όσες και όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα στην οποία  φιλοξενούνται οι παραστάσεις  θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αποτύπωση των θεατρικών στιγμών και να ταξιδέψουν έστω και ψηφιακά μέσα από αυτές.

Η παράσταση «… όλη νύχτα ακούγαμε τους σιδεράδες να ετοιμάζουν τα καρφιά …» βασίζεται σε πασχαλινά διηγήματα των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ζαχαρία Παπαντωνίου , Χρήστου Οικονόμου , Παντελή Καλιότσου καθώς και ποιήματα των Άγγελου Σικελιανού , Κώστα Βάρναλη , Γιώργου Σεφέρη και Γιάννη Ρίτσου. Τα κείμενα και η παράσταση ακολουθούν τη διαδρομή του Θείου Δράματος , από τη μεγάλη είσοδο στα Ιεροσόλυμα , την εβδομάδα των Παθών , την προδοσία , τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Άκυς Μητσούλης δήλωσε για την παράσταση:  «…μικρές ανθρώπινες ιστορίες , άνθρωποι της διπλανής πόρτας , καθημερινές στιγμές , ζωές ανθρώπινες , άλλες ναυαγισμένες , κατεστραμμένες , μοναχικές άλλες ευτυχισμένες , χαρούμενες πορεύονται παράλληλα με τη Μεγάλη Ιστορία του Θείου Δράματος. Πορεύονται στο δικό τους Γολγοθά με στάσεις ελπίδας.

Εκεί όπου το Θείο συναντά το Ανθρώπινο , εκεί όπου το Μεγάλο συναντά το μικρό, εκεί όπου η Μεγάλη Εβδομάδα του Θείου Δράματος συναντά το βάσανο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Χριστός αναστήθηκε και ο Άνθρωπος περιμένει , προσμένει τη δική του Ανάσταση».

Η θεατρική παράσταση – αναλόγιο ανέβηκε  τον Μάρτιο του 2018 σε σκηνοθεσία – προσαρμογή Άκυ Μητσούλη. Αφηγητές : Βάσω Ζέρβα , Πόπη Καραλαριώτου , Δημήτρης Κατσαούνης , Ανθή Μπλιάτσου. Ερμήνευσαν οι : Μαίρη Πανταζή , Λία Κουλίζη , Γεωργία Ράπτη , Μίλτος Σταμπολίδης , Γιώργος Μπόζαρλης , Γιώτα Καλοτραπέζη , Βασίλης Μουρμούρας , Φώτης Κανιούρας, Χαρούλα Κουτζαηλία , Δημοσθένης Χαρούλης , Έλενα Κυράτσα, Θάνος Σακελαρίου , Εύη Μπατάλα , Σπυριδούλα Χαρούλη , Άννυ Χατζή , Νίκος Ζαβλιάκης. Βοηθός σκηνοθέτη – Μουσική επιμέλεια: Πατρούλα Χριστοδούλου.

Θα ακολουθήσει διαδικτυακά στις 05.05 «Η κόμισα της φάμπρικας».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα