«Το χέρι του Θεού»: Μια νοσηλεύτρια επιστρατεύει τη δύναμη του αγγίγματος

Δύο γάντια με ζεστό νερό δίνουν την ψευδαίσθηση σε σοβαρά ασθενείς ότι κάποιος κρατάει το χέρι τους, βοηθώντας τους να θεραπευτούν.

Η Λιντιάνε Μέλο, από το Ρίο ντε Τζανέιρο, σκέφτηκε να «προσομοιώσει» το ανθρώπινο άγγιγμα αγκαλιάζοντας σφιχτά τα χέρια των ασθενών με δύο γάντια (ένα από την εσωτερική πλευρά του καρπού και ένα από την εξωτερική), γεμισμένα με ζεστό νερό. Έτσι, κάποιος που αγωνίζεται κατά του κορωνοϊού έχει την ψευδαίσθηση ότι ένας αγαπημένος του τού κρατάει το χέρι, παρόλο που στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει τη μοναξιά της καραντίνας.

Η ιδέα της Λιντιάνε Μέλο ονομάστηκε «Το χέρι του Θεού». Η ίδια φωτογράφισε την «εφεύρεσή» της, την ανέβασε στο Instagram και η εικόνα έγινε viral, ειδικά όταν αναδημοσιεύτηκε από μέσα όπως η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα