Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2, «European Future – Skills» – Δήμος Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Καρλής, οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου,  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2,  με τίτλο «European Future – Skills», το οποίο λόγω της πανδημίας ξεκίνησε τελικά το 2021. Στην εκδήλωση βρίσκονταν και οι αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από τα πέντε (5) άλλα συνεργαζόμενα σχολεία (Γερμανίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Εσθονίας και Λετονίας ) του προγράμματος, που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως την 1η Οκτωβρίου 2021.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Σκληράκης, ευχαρίστησε τον διευθυντή, τους καθηγητές και τους μαθητές για την πρόσκληση και τους συνεχάρη, εκ μέρους του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, για τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα – παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας COVID-19- , καθώς και για τα αναμνηστικά δώρα των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος ευχήθηκε καλή αρχή και καλή επιτυχία στην έναρξη των εργασιών και των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ KA2,  με τίτλο «European Future – Skills» με την ελπίδα να συνεχιστούν όλες οι συναντήσεις χωρίς αντιξοότητες και «δια ζώσης».

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι: «Η κριτική σκέψη αποτελούσε το θέμα της συγκεκριμένης κινητικότητας, καθώς ειδικές ικανότητες, θα απαιτούνται στον μελλοντικό ευρωπαϊκό εργασιακό χώρο. Έτσι οι μαθητές οργάνωσαν δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων (δεξιότητα κριτικής σκέψης) για ένα κοινό επιτυχημένο ευρωπαϊκό μέλλον. Μέσα στις γρήγορες εναλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο μας στόχος μας να παραμείνουμε υγιείς και ισορροπημένοι, καλλιεργώντας παράλληλα ικανότητα προσαρμοστικότητας, καθοδήγησης ομάδας, παίρνοντας πρωτοβουλίες, κάνοντας τα δικά μας σχέδια, παραμένοντας παραγωγικοί και με τη δική μας ταυτότητα μέσα στα κοινωνικά δίκτυα.  Όλα τα παραπάνω καλλιεργήθηκαν και ενισχύθηκαν από τους μαθητές μας σε ένα ομαδικό, δημιουργικό, συνεργατικό περιβάλλον».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα