Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ασπροπύργου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δήμος Ασπροπύργου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ασπροπύργου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε μία αισιόδοξη ατμόσφαιρα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ασπροπύργου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου και τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Σύμφωνο Συνεργασίας, την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021.    

Το Σύμφωνο Συνεργασίας δεσμεύει τα δύο μέρη για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών επέμβασης, εκμεταλλευόμενων όλων των υπαρχουσών καναλιών επικοινωνίας και της υφιστάμενης τεχνολογίας, σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και κινείται στους εξής άξονες:

Α. Στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας (σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση και εμπορία).

Β. Στον τομέα της πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και της αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών, όπως και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα, κ.λπ., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής).

Γ. Στον τομέα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Δ. Στον τομέα παροχής κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά.

Ε. Στον τομέα υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε:

«Με το παρόν  Σύμφωνο Συνεργασίας, ο Ασπρόπυργος, ένας  Δήμος με έμπρακτη πολυετή κοινωνική ευαισθησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τον μεγαλύτερο Εθελοντικό Οργανισμό στη Χώρα, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, για να ανακουφίσει και να προσφέρει ασφάλεια και χαρά στα παιδιά της πόλης. Σε συνεργασία με τις Κοινωνικές μας Υπηρεσίες,  που «υπηρετούν» με προγράμματα τη παιδική ευημερία και υποστηρίζουν την οικογένεια, θα συνδράμουμε με κάθε μέσο τα παιδιά του Ασπρόπυργου, το μέλλον του τόπου μας. Eν ολίγοις, με τον αγαπητό κ. Γιαννόπουλο, αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού πάνω σε μια ευρεία δέσμη καθορισμένων αξόνων και μέσω συγκεκριμένων μηχανισμών επέμβασης και έχουμε πράγματι πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε, πάντα ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε, επίσης, με τη σειρά του:

«Όταν οργανώνεται καλύτερα μία προσπάθεια κι ενώνονται δυνάμεις, πάντα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα. 25 χρόνια πριν ο γιος μου, Ανδρέας με έβαλε σε αυτή τη διαδικασία μέσω του ημερολογίου του, το οποίο τελείωνε με τη φράση “Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε”. Με την υπογραφή αυτού του Σύμφωνου κάνουμε πράξη την επιθυμία ενός παιδιού, για το οποίο είμαι περήφανος, τόσο ως πατέρας, όσο και ως άνθρωπος. Γνωρίζοντας τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο θα είναι τιμή μας να συνεργαστούμε πιο στενά και μεθοδικά, σχεδιάζοντας δράσεις που θα έχουν απτά αποτελέσματα στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας , Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σοφία Μαυρίδη, εξέφρασε την ικανοποίηση της και συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Στο Δήμο Ασπροπύργου έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας. Με την υπογραφή του συμφώνου επισφραγίζουμε την συνεργασία του Δήμου Ασπροπύργου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός μας είναι να δράσουμε από κοινού για το μέλλον του τόπου μας, που δεν είναι άλλο από τα παιδιά. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε το χαμόγελο σε κάθε παιδί που το έχει στερηθεί».



Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα