Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου: “Κατασκευή συλλογής μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων παραλίας Διονυσίου (περιοχή Μουριές)” – Δήμος Νέας Προποντίδας

Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Κατασκευή συλλογής μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων παραλίας Διονυσίου (περιοχή Μουριές)” από τον Δήμαρχο Μ. Καρρά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας (Μηχανική Περιβάλλοντος Α.Ε.- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.) Σπ. Κολοβό.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 4.900.000 € και είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020. Περιλαμβάνει σύστημα αποχέτευσης με αναρρόφηση (δίκτυα, βαλβίδες και λοιπό εξοπλισμό), αντλιοστάσιο αναρρόφησης, καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο Παραλίας Διονυσίου, αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου Διονυσίου, σύστημα αυτοματισμών που περιλαμβάνει τον Τοπικό Σταθμό Ελέγχου, σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φρεατίων-βαλβίδων κενού και Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου. Επιπλέον, περιλαμβάνει και την επέκταση των υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
“Έχοντας ως πεποίθηση ότι η συλλογή και επεξεργασία λυμάτων δεν είναι πολυτέλεια αλλά στοιχειώδης προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προχωράμε συνεχώς στην υλοποίηση τόσο αποχετευτικών δικτύων, όσο και βιολογικών καθαρισμών. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και το τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος από την κατασκευή τέτοιου είδους έργων”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα