Υπουργικό Συμβούλιο: Οι δημοφιλείς και οι αντιπαθείς – OTA VOICE

Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική είναι η δημοσκοπική εικόνα που αποτυπώνεται σε έρευνα της εταιρίας MRB, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Νοεμβρίου -11 Δεκεμβρίου 2020.

Η συγκεκριμένη έρευνα που αφορούσε την ευρύτερη εικόνα του πολιτικού συστήματος, ερεύνησε μεταξύ άλλων και την εικόνα στην κοινωνία, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου όπου σε σχέση με προγενέστερες η πρώτη τριάδα δημοφιλίας παραμένει αμετακίνητη. Κικίλιας, Δένδιας, Θεοδωρικάκος  βρίσκονται στο ρετιρέ με οριακές διαφορές μεταξύ τους. 36,1% ο Βασίλης Κικίλιας, 35,6% ο Νίκος Δένδιας και 35,4% ο Τάκης Θεοδωρικάκος.  Υγεία , Εξωτερική Πολιτική , Δημόσια Διοίκηση.

Όμως ανάμεσα τους υπάρχει ένα χαρακτηριστικό ποιοτικό στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία και αποτυπώνει την ευρύτερη απήχηση στα κοινωνικά στρώματα, πέρα από αυτούς που έχουν θετική γνώμη και συνήθως είναι το κομματικό ακροατήριο.  Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο μοναδικός υπουργός που έχει θετικό ισοζύγιο μεταξύ θετικών και αρνητικών γνωμών. 35,4% έναντι 26,6%, ήτοι 8,8% θετικό ισοζύγιο.  Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει 3,6% αρνητικό ισοζύγιο και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας 0,5% αρνητικό ισοζύγιο γνωμών.

Καθολική εικόνα αντιπάθειας για τον Υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος παρουσιάζει το εντυπωσιακό 56,9% αρνητικές γνώμες με μόλις 26,2% θετικές γνώμες που σημαίνει πως ακόμη και στο χώρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει σημαντικό μέρος που θεωρούν την παρουσία του προβληματική. Το 30,7% αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ θετικών-αρνητικών γνωμών είναι καθηλωτικό και έχει άμεση συνάρτηση τόσο με το χαρακτήρα, όσο και με το κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί στον τομέα του.

Ακολουθούν στις αρνητικές γνώμες να υπερισχύσουν ο Μάκης Βορίδης(50,6%), η Νίκη Κεραμέως (50%), ο Καραμανλής Αχ. Κώστας (43,9%) και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (43,5%), δείγμα απόλυτα συνυφασμένο με το έργο και την πολιτική τους παρουσία.

Πολύ χαμηλή η δημοτικότητα του Υπουργού Επικρατείας Γεώργιου Γεραπετρίτη(20,9%) και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταρπάκη(17,6%) με μεγάλα αρνητικά ισοζύγια θετικών -αρνητικών γνωμών. Στο βυθό βρίσκονται επίσης ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης(20,3%) και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (19,5%), πρόσωπα με ιδιαίτερη προβολή που όμως η κοινή γνώμη έχει δώσει άσχημη βαθμολογία στην αξιολόγηση της.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα