Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δείτε τα βίντεο με τις εκρήξεις

Ανεξέλεγκτη ήταν η φωτιά στη Βαρυμπόμπη με ισχυρές εκρήξεις να ταρακουνούν τη περιοχή, οι κάτοικοι να οδηγούνται μακριά από τα σπίτια τους και η Πυροσβεστική να επιχειρεί στη περιοχή με εναέρια και επίγεια μέσα, τη στιγμή που οι εκρήξεις διαδέχονται η μια την άλλη!

Δείτε βίντεο με τις εκρήξεις:

Η φλόγες είχαν φτάσει στην πλατεία Βαρυμπόμπης, όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που καταγράφηκε στην κάμερα.

Στις 17:30 οι φλόγες είχαν αρχίσει να περικυκλώνουν την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Δείτε το βίντεο:

Η κάμερα της ΕΡΤ βρισκόταν στο σημείο και κατέγραφε τις προσπάθειες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Τότε από το βάθος ακούστηκε μία εκκωφαντική έκρηξη, η οποία καταγράφηκε από την κάμερα, ενώ η δημοσιογράφος του που βρισκόταν εκεί, έλεγε ότι καίγεται πολυκατοικία.

Δείτε το βίντεο:

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα σε απόσταση 150-200 μέτρων από τις κατοικίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να διώχνουν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από την φωτιά.

Οι σκηνές είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Από την περιοχή ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις

ΑΔΜΗΕ: Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη δεν ξεκίνησε από έκρηξη μετασχηματιστή

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο συναγερμός τέθηκε στις 13:25 το μεσημέρι της Τρίτης και αμέσως άπαντες θεώρησαν ότι αιτία ήταν οι εκρήξεις από μεγάλους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ.

Όμως πολύ γρήγορα ήρθε η διάψευση από τον ίδιο τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σημειώνοντας: Δεν σημειώθηκαν εκρήξεις σε Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ή Υποσταθμούς ενώ οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Πάντως πέρα από τις αναφορές του ΑΔΜΗΕ για τις εκρήξεις αντίστοιχες εικόνες έπιασαν και ερασιτεχνικά βίντεο που μένει να επιβεβαιωθεί αν είναι σκόπιμες ενέργειες ή αφορούν κάτι άλλο.

Tα βίντεο ελέγχονται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Στις φλόγες παραδόθηκαν δάσος, σπίτια, επιχειρήσεις

Η περίμετρος της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν στο τρίγωνο Αδάμες – Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη. Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης. Η περιοχή έχει πολλά ζώα, φάρμες, Ιππικούς Ομίλους, πανσιόν ζώων. Έγινε συγκλονιστική προσπάθεια από εθελοντές για τη διάσωση των ζώων. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα