Χάλκη: Ιστορική γέννηση μωρού έπειτα από 50 χρόνια

Μία ιστορική στιγμή έζησαν την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Χάλκη καθώς στο μικρό νησί του ακούστηκε το πρώτο κλάμα νεογέννητου μωρού έπειτα από 5 δεκαετίες.

Η αγροτική γιατρός που ανέλαβε να βοηθήσει στη γέννα σημείωσε πως στη ζωή ήρθε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, αλλά ξεκαθάρισε ότι το παιδί γεννήθηκε εκεί γιατί ο τοκετός έγινε λίγες μέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Για τον λόγο αυτό δεν πρόλαβε να έρθει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να γίνει η διακομιδή της εγκύου στη Ρόδο, προκειμένου να γεννήσει εκεί, όπως συνηθίζεται. Η αγροτική ιατρός Αθηνά Αρβανιτίδου, η οποία ανέλαβε τη γέννα μίλησε στο Mega για την εμπειρία της:

«Έπιασαν πόνοι την έγκυο ξαφνικά, μας πήρε τηλέφωνο και μετά από μερικές ώρες γέννησε ένα κοριτσάκι. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Το μωρό ήρθε λίγο πρόωρα, αλλά είναι υγιέστατο. Υπήρξε καθυστέρηση στο να κανονιστεί η διακομιδή, ευτυχώς είχαμε βοήθεια τηλεφωνικά από το νοσοκομείο στη Ρόδο από το γιατρό που εφημέρευε, και είχαμε καλή ομάδα μαζί με τους νοσηλευτές», σημείωσε η γιατρός και πρόσθεσε πως έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν φυσιολογικό τοκετό αλλά μόνο ως φοιτήτρια στη σχολή.

Η γέννηση του μωρού σκόρπισε χαμόγελα στο ακριτικό νησιά αλλά έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι όσον αφορά στην υγειονομική τους περίθαλψη. «Το χειμώνα στην Χάλκη μένουν 250 κάτοικοι. Είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Μητέρα και κοριτσάκι πήγαν μετά στο νοσοκομείο της Ρόδου, τώρα έχουν επιστρέψει στο νησί και όλα είναι καλά», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα