Χαλκιδική: 12χρονη ηρωίδα έσωσε τη ζωή άντρα από πνιγμό

Η 12χρονη ηρωίδα έσωσε άνδρα που κινδύνευε από πνιγμό στη Χαλκιδική, γνωρίζοντας ακριβώς τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει.

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε και πήγε δίπλα στο θύμα, όταν τον έβγαλαν στην ακτή και φορώντας γάντια και μάσκα, τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση της οργάνωσης Kids Save Lives στο Facebook, η 12χρονη Λεμονιά έσωσε στις 15 Ιουλίου έναν λουόμενο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, κολυμπώντας στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.

Η ανάρτηση για την 12χρονη ηρωίδα

«Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι! Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου άντρα.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας για κάθε ενδεχόμενο!

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση». 

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει λουόμενος στη θάλασσα πεσμένος. Έτρεξα κατευθείαν γιατί ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν φοβήθηκα. Έχω εκπαιδευτεί. Ήξερα τι πρέπει να κάνω. Δεν μου έχει ξανά συμβεί» σημείωσε στο MEGA το νεαρό κορίτσι.«Τον έβαλα σε θέση ασφαλείας, για να μην καταπιεί την γλώσσα του. Το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν κάτι σοβαρό» πρόσθεσε, ενώ όπως είπε ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, την ώρα της διάσωσης, μια μέδουσα της τσίμπησε το χέρι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα