Χιλιάδες διαδηλωτές στη Γαλλία κατά του νόμου περί «παγκόσμιας ασφάλειας» – OTA VOICE

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης που απαγορεύει σε πολίτες να φωτογραφίζουν ή να βιντεοσκοπούν αστυνομικούς κατά την διάρκεια διαδηλώσεων. Σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γαλλία διοργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με την αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός από το Παρίσι που συγκεντρώθηκαν χιλιάδες  στον Πύργο του Άιφελ, σε  Μασσαλία, Χάβρη,  Ρουέν,  Λιλ,  Μονπελιέ,  Ρεν και   Σεντ Ετιέν.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Θα κατεβάσουμε τα κινητά μας όταν κατεβάσετε τα όπλα».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις δημοσιογραφικές ενότητες αλλά και στα σωματεία εργαζομένων και στις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ποινή που προβλέπεται για τον παραβάτη αυτού του μέτρου, είναι 45.000 και μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση.

Μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις η κυβέρνηση τροποποίησε την διατύπωση του επίμαχου άρθρου 24 του νομοσχεδίου για να διευκρινίσει ότι «οι προβλεπόμενες διατάξεις δεν θα αποτελούν εμπόδιο για την ελευθερία της πληροφόρησης». Με αυτή τη διατύπωση το άρθρο, που πέρασε στην πρώτη ανάγνωση με 146 ψήφους υπέρ και 24 κατά χθες το απόγευμα από τη Βουλή, προβλέπει ουσιαστικά την επιβολή κυρώσεων «με την επιφύλαξη του δικαιώματος ενημέρωσης».

À Paris, une mobilisation contre l’article 24 de la loi sur la #SecuriteGlobale se tient place du Trocadéro.

https://t.co/bJYlQXS0HS pic.twitter.com/3KF3ii0wIz

Activation du canon à eau sur la place du #Trocadero #PPLLoiSecuriteGlobale #loisecuriteglobale pic.twitter.com/UQI6rzS0b9

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα