Ψήφισμα Δήμου Ασπροπύργου για το ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ | Δήμος Ασπροπύργου

                Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από τα πρακτικά της με αριθμ. 8ης / 2021  συνεδρίασης

 του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Αρ. Απόφ.: 58                                                   ΘΕΜΑ: Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος μη μετατροπής του νοσοκομείου «ΘΡΙΑΣΙΟ» σε νοσοκομείο COVID.

Στον Ασπρόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 2η Απριλίου 2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 12:00 μ.μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 67, του Ν. 3852/2010, η οποία αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, και σύμφωνα με την διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67, της παρ. 51 (όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 184, παρ.1 του Ν.4635/2019), και 167, παρ.12 του Ν. 3852/2010, (όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 184, παρ.2 του Ν.4635/2019) και (σύμφωνα με την από 11-3-2020 ΠΝΠ “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (ΥΕΚ Α΄55) και με τη με αρ. πρωτ. 18318/13-03-2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΦ46ΜΣΛ6- 1ΑΕ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών),του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ασπροπύργου,, ύστερα από την υπ’αριθμ. 5601/02-04-2021, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, κου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ  Γ. ΤΣΟΚΑ,  σύμφωνα με την διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67,  της παρ. 51  (όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 184, παρ.1 του Ν.4635/2019), και 167, παρ.1 του Ν. 3852/2010, (όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 184, παρ.2 του Ν.4635/2019).

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι δήλωσαν τη συμμετοχή τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δια περιφοράς  συνεδρίαση, σε σύνολο 33 μελών, 28 μέλη και ονομαστικά:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1)

ΤΣΟΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

15)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2)

ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ

16)

ΠΗΛΙΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

3)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

17)

ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4)

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 

18)

ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

5)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ        

19)

ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

6)

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

20)

ΑΤΜΑΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

7)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

21)

ΜΑΥΡΑΚΗ-ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

8)

ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

22)

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

9)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

23)

ΑΒΡΑΑΜ ΚΡΕΟΥΖΑ

10)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

24)

ΓΑΒΡΙΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

11)

ΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

25)

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

12)

ΚΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    

26)

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

13)

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ

27)

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

14)

ΝΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

28)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ

1)

ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

4)

ΜΟΥΖΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

2)

ΧΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

5)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

3)

ΛΙΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

Μετά τη διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας, ο Πρόεδρος, κ. Θεμιστοκλής Γ. Τσόκας, σύμφωνα με την διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67,  της παρ. 51 , και 167, παρ.1 του Ν. 3852/2010, και εισηγούμενος το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος μη μετατροπής του νοσοκομείου «ΘΡΙΑΣΙΟ» σε νοσοκομείο COVID», έθεσε υπόψη των μελών το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Μια περιφερειακή ενότητα που πέρα των 160.000 περίπου κατοίκων της, την επισκέπτονται καθημερινά και χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού στους Δήμους της και ειδικά στον Ασπρόπυργο δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πολλές εκ των οποίων, λόγω δραστηριότητας, παρουσιάζουν σοβαρό βαθμό επικινδυνότητας για εργατικά ατυχήματα. Έκτος από τα ανωτέρω ο Ασπρόπυργος και η Δυτική Αττική εξυπηρετούνται από το Θριάσιο Νοσοκομείο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες, αφού η μετάβαση σε άλλες δομές του ΕΣΥ, πολλές φορές, δεν είναι δυνατή στους κατοίκους λόγω απόστασης.

Ειδικότερα για τον Δήμο Ασπροπύργου το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή των δημοτών για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας αντιμετωπίζουν καθότι το Κέντρο Υγείας λειτουργεί υποτυπωδώς. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεση της, που εκκρεμεί από το 2008, με δημοσίευση στο ΦΕΚ, για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στον Ασπρόπυργο. Τον μοναδικό Δήμο της Δυτικής Αττικής που ενώ εξυπηρετεί το 70% των επιχειρήσεων στο Θριάσιο Πεδίο και χιλιάδες εργαζόμενους  σε αυτές, δεν έχει Κέντρο Υγείας. 

Αναγνωρίζουμε φυσικά την έκτακτη ανάγκη που προκύπτει στο ΕΣΥ από την ένταση της πανδημίας. Άλλωστε και στην πόλη μας έχουμε ζήσει και ξαναζούμε το σκληρό πρόσωπο του COVID-19. Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής αυτής κρίσης σταθήκαμε δίπλα στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας βοηθήσαμε τόσο σε προμήθειες υλικών (αναπνευστήρες, μέσα ατομικής προστασίας) όσο και σε υποστηρικτικές δραστηριότητες μέσω των υπηρεσιών μας.

Με σεβασμό απέναντι στο επιστημονικό προσωπικό που προχωρά στον σχεδιασμό του συστήματος και λόγω όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω,

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την μη μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε αμιγώς COVID-19 Νοσοκομείο.
  • Το Θριάσιο Νοσοκομείο πρέπει να διατηρήσει το σύνολο των κλινικών του και η απόφαση της μετατροπής του πρέπει να επανεξεταστεί.
  • Εύρεση λύσης για τα COVID περιστατικά είτε μέσω άλλων δομών του ΕΣΥ ενταγμένων στον αστικό ιστό της Αθήνας είτε μέσω του Ιδιωτικού τομέα.
  • Την ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία του.
  • Τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, πλήρως στελεχωμένο, όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ του 2008.
  • Ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνεχίσει στην πολιτική που εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ενισχύοντας με όλες του τις δυνάμεις το Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ» κος Αλέξανδρος Τσοκάνης απέστειλε ψήφισμα  με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο έχει ως κάτωθι:

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου  ζητάει την ανάκληση κάθε σχεδιασμού για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID, την ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία κάτω από το βάρος του 3ου κύματος της επιδημίας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Αντί για την επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, σχεδιάζουν τη μετατροπή του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου στη Δ. Αττική, αν και γνωρίζουν ότι αυτό οδηγεί στο να μείνουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών.

Ακολούθησε ο δραστικός περιορισμός της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων – λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες – με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να χειρουργηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

«Για να εξοικονομηθούν προσωπικό και κλίνες για τις κλινικές COVID, οι 8 χειρουργικές κλινικές (Ορθοπαιδική, Νευροχειρουργική, Γεν. Χειρουργική, Οφθαλμολογική, Πλ. Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Γυναικολογική) συμπτύχθηκαν στο χώρο 3 κλινικών, όπου παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά νοσηλεύονται σε διπλανούς θαλάμους. Ακολούθησε η μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών από το Αναισθησιολογικό, τα Χειρουργεία, τη Γενική ΜΕΘ και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων.

Αποτέλεσμα των μετακινήσεων, είναι να κλείσουν 2 κλίνες στη Γενική ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόνο 6 διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς άλλων παθήσεων ή θυμάτων σοβαρών ατυχημάτων, που θα χρειασθούν εισαγωγή και νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Αδιαφορούν για τις ήδη επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας περισσότερων από 120 ασθενών με COVIDστις κλινικές και ΜΕΘ του νοσοκομείου, λόγω της συστηματικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, αν και εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα, κατόπιν σχετικής αναφοράς του Σωματείου μας.»

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 240 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, δεν έχει προχωρήσει ούτε η προκήρυξη θέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ ενώ με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες συμβασιούχοι, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΤΙΣ 6:30Μ.Μ.                                                        ΠΕΜΠΤΗ 01/04/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.  

Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά       

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την προαναφερόμενη διαδικασία και αφού έλαβε υπόψη:

  • Την εισήγηση- πρόταση του Προέδρου, κ. Θεμιστοκλή Γ. Τσόκα,
  • Την πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ»

κου Τσοκάνη Αλέξανδρου, την οποία απέστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,

 

 

πέρασε σε ψηφοφορία, στην οποία, ΥΠΕΡ της πρότασης του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, τάχθηκαν  είκοσι πέντε (25) μέλη του συμβουλίου και ονομαστικά οι κ.κ.,

1)

ΤΣΟΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

13)

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ

2)

ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ

14)

ΝΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

15)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4)

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 

16)

ΠΗΛΙΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

5)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ        

17)

ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6)

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

18)

ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

7)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

19)

ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

8)

ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

20)

ΑΤΜΑΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

9)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

21)

ΜΑΥΡΑΚΗ-ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

10)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

22)

ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

11)

ΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

23)

ΑΒΡΑΑΜ ΚΡΕΟΥΖΑ

12)

ΚΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    

24)

ΓΑΒΡΙΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

25)

ΤΣΙΓΚΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

 

Υπέρ της πρότασης του επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ» κου Τσοκάνη Αλέξανδρου, τάχθηκαν τρία (3) μέλη του συμβουλίου και ονομαστικά οι κ.κ.,

 

1)

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2)

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

3)

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Υπέρ της πρότασης του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, κου Τσόκα Θεμιστοκλή, η οποία είναι:   

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Μια περιφερειακή ενότητα που πέρα των 160.000 περίπου κατοίκων της, την επισκέπτονται καθημερινά και χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού στους Δήμους της και ειδικά στον Ασπρόπυργο δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πολλές εκ των οποίων, λόγω δραστηριότητας, παρουσιάζουν σοβαρό βαθμό επικινδυνότητας για εργατικά ατυχήματα. Έκτος από τα ανωτέρω ο Ασπρόπυργος και η Δυτική Αττική εξυπηρετούνται από το Θριάσιο Νοσοκομείο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες, αφού η μετάβαση σε άλλες δομές του ΕΣΥ, πολλές φορές, δεν είναι δυνατή στους κατοίκους λόγω απόστασης.

Ειδικότερα για τον Δήμο Ασπροπύργου το Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή των δημοτών για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας αντιμετωπίζουν καθότι το Κέντρο Υγείας λειτουργεί υποτυπωδώς. Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεση της, που εκκρεμεί από το 2008, με δημοσίευση στο ΦΕΚ, για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στον Ασπρόπυργο. Τον μοναδικό Δήμο της Δυτικής Αττικής που ενώ εξυπηρετεί το 70% των επιχειρήσεων στο Θριάσιο Πεδίο και χιλιάδες εργαζόμενους  σε αυτές, δεν έχει Κέντρο Υγείας. 

Αναγνωρίζουμε φυσικά την έκτακτη ανάγκη που προκύπτει στο ΕΣΥ από την ένταση της πανδημίας. Άλλωστε και στην πόλη μας έχουμε ζήσει και ξαναζούμε το σκληρό πρόσωπο του COVID-19. Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής αυτής κρίσης σταθήκαμε δίπλα στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας βοηθήσαμε τόσο σε προμήθειες υλικών (αναπνευστήρες, μέσα ατομικής προστασίας) όσο και σε υποστηρικτικές δραστηριότητες μέσω των υπηρεσιών μας.

Με σεβασμό απέναντι στο επιστημονικό προσωπικό που προχωρά στον σχεδιασμό του συστήματος και λόγω όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω,

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την μη μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε αμιγώς COVID-19 Νοσοκομείο.
  • Το Θριάσιο Νοσοκομείο πρέπει να διατηρήσει το σύνολο των κλινικών του και η απόφαση της μετατροπής του πρέπει να επανεξεταστεί.
  • Εύρεση λύσης για τα COVID περιστατικά είτε μέσω άλλων δομών του ΕΣΥ ενταγμένων στον αστικό ιστό της Αθήνας είτε μέσω του Ιδιωτικού τομέα.
  • Την ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία του.
  • Τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, πλήρως στελεχωμένο, όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ του 2008.
  • Ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνεχίσει στην πολιτική που εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ενισχύοντας με όλες του τις δυνάμεις το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω, πήρε δε αύξοντα αριθμό 58.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                ΤΑ ΜΕΛΗ

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ  Γ. ΤΣΟΚΑΣ


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα