Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου: «Νοιάζομαι σημαίνει εμβολιάζομαι»

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου: «Νοιάζομαι σημαίνει εμβολιάζομαι»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, κατά την 19η τακτική συνεδρίασή του στις 10 Οκτωβρίου 2021, προχώρησε στην ομόφωνη έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Νοιάζομαι σημαίνει εμβολιάζομαι»

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την εμφάνιση και εξάπλωση με ταχύτατο ρυθμό του κορωνοϊού και, δυστυχώς, η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να τον δαμάσει. Στην πατρίδα μας τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου ευνοϊκά, αντιθέτως μάλιστα, έχουμε εισέλθει στο τέταρτο, κι ισχυρότερο ως σήμερα, κύμα της πανδημίας.

Οι ιατρικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προτρέποντας την κοινωνία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την όσο το δυνατόν επιτυχέστερη αντιμετώπιση της λαίλαπας. Η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων ατόμων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αφορά σε μη εμβολιασμένα άτομα. Το σύστημα υγείας ελάχιστα απέχει από το να γονατίσει, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που διαμορφώνει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Κορυφαίοι δε επιστήμονες ενημερώνουν ότι δεν απέχουμε, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, απ την επανάληψη δυσάρεστων καταστάσεων, όπως του Bergamo πέρσι η της Ρουμανίας φέτος με περίθαλψη ασθενών ακόμη και στα αυτοκίνητά τους στα παρκινγκ των νοσοκομείων.

Με κάθε δραματικό τρόπο, εμείς σήμερα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, απευθύνουμε έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου μας να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους κατά της νόσου  Covid-19, προστατεύοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και την οικογένειά τους, αλλά κατ’  επέκταση το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό, άλλωστε, στον Δήμο μας κινητοποιήσαμε προσωπικότητες του αθλητισμού για να ενδυναμώσουμε το εμβολιαστικό κίνημα, συμβάλλαμε στη δημιουργία δύο (2) εμβολιαστικών κέντρων στο Ωραιόκαστρο και αυτή τη δύσκολη περίοδο σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Διαβατών ενεργοποιούμε «Κινητή μονάδα εμβολιασμού» για να μπορούν όσοι δημότες επιθυμούν να εμβολιάζονται στον τόπο κατοικίας τους.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν  άμεσα μέτρα προστασίας σε χώρους διασποράς του ιού, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τις εκκλησίες. Να εξασφαλίσει δωρεάν διάθεση των μέσων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα. Να προβεί σε ολοκληρωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με πλήρη ενημέρωση του λαού.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ας δείξουμε υπευθυνότητα, ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ιατρών για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

noiazomai emvoliazomai oraiokastro

noiazomai emvoliazomai oraiokastro


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα