Όχι δεν θα χάσουμε τον πόλεμο κατά της βλακείας |Του Φώτη Σιούμπουρα

Όχι ο πόλεμος κατά της βλακείας , κατά πως «σκιτσογράφησε» ο εκλεκτός μας Αρκάς , δεν χάθηκε. Δεν πρέπει να χαθεί.

Του Φώτη Σιούμπουρα

Στην γιγαντιαία  μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού μπορεί να έγιναν και λάθη από όλες τις πλευρές  όμως, τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση  δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν οι «ηλίθιοι», οι «ψεκασμένοι», οι «ακραίοι», οι «βλάκες».

Μπορεί η όλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν και εκείνοι που δεν το έχουν κάνει να μοιάζει ατελέσφορη και απέλπιδα, όμως πρέπει να συνεχιστεί.

Και πρέπει να συνεχιστεί γιατί, πέραν εκείνων που από (αδικαιολόγητο) φόβο ή άγνοια αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και περιμένουν πρώτα να εμβολιαστούν όλοι οι άλλοι και «μετά βλέπουμε», εξακολουθεί να υπάρχει  μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ζει, κινείται και ενημερώνεται μόνο στη σφαίρα των social media και δείχνει να θέλει να το πάει μέχρι τέλους.

Είναι αυτοί οι ασυνείδητοι που αδιαφορούν τι «μάρμαρο» θα πληρώσουν οι ίδιοι, τι «μάρμαρο» θα πληρώσουν οι γύρω τους ή τι «μάρμαρο» ακόμη θα πληρώσει η χώρα.

Και να το επαναλάβουμε, τώρα που η παγκόσμια κοινότητα και φυσικά και χώρα μας κυνηγά την ουρά του κορονοϊού: Στη μάχη κατά του κορονοϊού έγιναν επικοινωνιακά λάθη από την κυβέρνηση και μερικοί επιστήμονες  με τις ατέλειωτες τηλεοπτικές τους εμφανίσεις προκάλεσαν σύγχυση με τα εμβόλια Αλλά και τα social media, καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές μετέτρεψαν το μείζον στοίχημα της «Ελευθερίας» σε τηλεοπτικό σόου, όπου ο καθένας έλεγε ό,τι του κατέβει.

Φωνές της λογικής πνίγονταν και πνίγονται μέσα στις φαντασιώσεις των «ψεκασμένων», των ακραίων , των αμφισβητιών της επιστήμης,  (που έχει σώσει ζωές επί αιώνες).

Ναι, είναι κατανοητό και να δεχτούμε  ότι υπάρχουν και πολίτες που φοβούνται, που ανησυχούν για τα νέα εμβόλια και εκφράζουν προβληματισμούς. Σε όλους αυτούς έπρεπε να δοθούν εγκαίρως σαφείς, πειστικές, επιστημονικές  απαντήσεις. Δεν έπρεπε να αφεθούν έρμαια στα «χέρια» των συνωμοσιολογούντων,  των ακραίων.

Βρισκόμαστε τώρα στις αρχές Ιουλίου και ενώ οι μετακινήσεις του πληθυσμού για τις καλοκαιρινές διακοπές δεν έχουν ουσιαστικά αρχίσει τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία το ίδιο, ο Τσιόδρας βγήκε πάλι στην επιφάνεια και ο Μητσοτάκης δύο και τρεις φορές την ημέρα ικετεύει τον πληθυσμό να σπεύσει να εμβολιαστεί. Εντάξει η ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας πέφτει ολόκληρη στις πλάτες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Και ναι όταν πρόκειται για προστασία του ύψιστου αγαθού της δημόσιας Υγείας είναι χρέος του πρωθυπουργού να βάλει το χέρι του ,στην συγκεκριμένη περίπτωση στους αντιεμβολιαστές, που με το «ΟΧΙ» τους φουσκώνουν το 4ο κύμα της πανδημίας ,που προβάλλει στον ορίζοντα.

Καιρός όμως και οι πολίτες, όσοι ανήκουν σήμερα στις κατηγορίες των «ανησυχούντων», των «προβληματισμένων», των «ψεκασμένων», των «συνωμοσιολογούντων», των «βλακών» να αντιληφθούν, ότι , πέραν του δικαιώματος της  ατομικής ελευθερίας, υπάρχουν και οι έννοιες της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κάνουμε εμβόλιο για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων και βεβαίως  να  θωρακισθούμε , να προστατευτούμε οι ίδιοι, να προστατέψουμε τους γύρω μας, τη χώρα μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας που  δέχεται τώρα νέο κύμα πίεσης.

Έστω και στο παρά ένα ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Και να  σταματήσουμε, επιτέλους να παίζουμε με τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας και των γύρω μας. Πρέπει να γίνει το εμβόλιο και πρέπει να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στους ανόητους, απέναντι στους ψεκασμένους, όχι απέναντι στους δικαιολογημένα ανησυχούντες πολίτες. Αυτούς μόνο να τους πείσουμε μπορούμε.

Ας σταματήσουμε, επιτέλους να παίζουμε με τις ζωές μας, με τις ζωές των παιδιών μας και των γύρω μας. Δεν  μπορεί να αφήσουμε την τύχη τους στους ηλίθιους, δεν πρέπει να χαθεί η μάχη και κατά του κοροναϊού, αλλά και κατά της βλακείας.

Πρέπει να γίνει το εμβόλιο και πρέπει να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στους ανόητους, απέναντι στους ψεκασμένους, όχι απέναντι στους δικαιολογημένα ανησυχούντες πολίτες. Αυτούς μόνο να τους πείσουμε μπορούμε.

Πέστα Χρυσόστομε

Υ.Γ Παραθέτω ένα μέρος των όσων είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος  για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού.

« Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πρέπει να  έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid19».

…Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί. Δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. ..»

Φώτης Σιούμπουρας

Δημοσιογράφος

Διευθυντής – Σύμβουλος Έκδοσης – Εκδότης

Περισσότερα άρθρα του Φώτη Σιούμπουρα ΕΔΩ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα υπέροχο χειροποίητο κολιέ καρδιά με χάντρες miyuki!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα