30-05-2022, Στο Αρκαλοχώρι το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δελτία Τύπου | Ενημέρωση | ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

   Στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, βρέθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιώντας δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για κρίσιμους τομείς σε σχέση με τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε το Κινητό Εργαστήριο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Γαβριήλ Κουρή.

    Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από κοντά για τη σημαντική δράση με τίτλο: «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET», που έλαβε χώρα στο Αρκαλοχώρι, κατά την οποία 90 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού των σχολείων του Δήμου, αξιοποιώντας την τεχνολογία, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

    «Συγχαίρω τους διοργανωτές για την εν λόγω δράση, που ενθουσίασε όσα παιδιά την παρακολούθησαν. Είναι πολύ σημαντικό εξάλλου να δίδεται έμφαση στην πρόληψη και δη στην ενημέρωση για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η εξάρτηση από το διαδίκτυο ή το bullying.  Η παρουσία του «ΟΔΥΣΣΕΑ» στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, μας τιμά και ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές που μας συμπεριέλαβαν στους σταθμούς της περιοδείας τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

    Η δράση, υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη, σε συνδιοργάνωση του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α] και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο και Καθηγητή του Παν/μιου Κρήτης Παναγιώτη Αναστασιάδη, του ΕΔΥΤΕ (GRNET) και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα