Αυτοψία στο Ποδηλατοδρόμιο του Δήμου Χανίων – Π. Σημανδηράκης: «Νωρίτερα από τις προθεσμίες η παράδοση του έργου»

20.05.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 14:55


Την ικανοποίησή του για τον ρυθμό που «τρέχουν» οι εργασίες για αποκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου του Δήμου Χανίων στα Καθιανά, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά την αυτοψία του στο εμβληματικό αθλητικό έργο.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας που έχει εκτελεί το έργο.  

Στις δηλώσεις, που ακολούθησαν μετά την αυτοψία στο σημείο, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε πως το έργο υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς και δήλωσε την αισιοδοξία του ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025, οπότε αναμένεται να παραδοθεί στη μεγάλη ποδηλατική οικογένεια των Χανίων και θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή των Καθιανών: «Με γοργούς ρυθμούς προχωράει ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο για τα Χανιά. Το ποδηλατοδρόμιο εδώ, στα Καθιανά που για δεκαετίες παρέμενε ανενεργό, πλέον σιγά-σιγά παίρνει ζωή. Οι εργασίες προχωρούν και ήδη οι απαραίτητες και βασικές παρεμβάσεις στο κομμάτι της πίστας αλλά και στην ολοκλήρωση των ηλεκτρο- μηχανολογικών έχουν προχωρήσει, είναι σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο και είμαστε στην ευχάριστη θέση ένα ακόμα έργο να προχωράει χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να χρειάζεται κάποια παράταση στην εκτέλεση των εργασιών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων.

Από μεριάς του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, εξηγώντας τις τεχνικές προδιαγραφές που αφορούν στην πορεία των εργασιών, υπογράμμισε πως «έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές κλίσεις της πίστας και έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να έρθει στο επίπεδο που χρειάζεται, ενώ οι δυο τελικές επιστρώσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, καθώς η θερμοκρασία κατά τη θερινή περίοδο, δεν ενδείκνυται».

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο Χανίων που χάρη στο συντονισμό της δημοτικής αρχής, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και της αναδόχου εταιρείας αναμένεται να παραδοθεί νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα στην ποδηλατική κοινότητα των Χανίων.

Τη μεγάλη του χαρά και περηφάνια, που το έργο κινείται εντός χρονοδιαγράμματος υπογράμμισε με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης σημειώνοντας πως: «Οι τρόποι διαχείρισης του ποδηλατοδρομίου θα αποφασιστούν έπειτα από συζήτηση που θα κάνει η δημοτική αρχή με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε εσωτερικό και εξωτερικό, μετά την ολοκλήρωση του έργου».

Τέλος, όπως ανέφερε ο μηχανικός της αναδόχου εταιρείας Δημήτρης Μπαλωμενάκης, «έχουν ολοκληρωθεί αρκετά σημαντικά βήματα με κυριότερο την επίστρωση της εξωτερικής πίστας)». Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της εσωτερικής τοιχοποιίας του κτηρίου με τη συνδρομή του Ολλανδού αρχιτέκτονα και διεθνούς κατασκευαστή ποδηλατικών πιστών, Sander Duma, ενώ σε αυτή τη φάση πραγματοποιούνται εργασίες στα υδραυλικά και ηλεκτρικά δίκτυα αλλά και στα δίκτυα αεραγωγών.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα