Ακόμη ένας Διαγωνισμός Ανακύκλωσης από τη ΔΕΔΙΣΑ – Λάβε μέρος κι εσύ!

06.11.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:11


 

Σε συνέχεια του 1ου επιτυχημένου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] Χανίων, στο πλαίσιο του έργου “Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ»”, διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης με θέμα:

«Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!».

Στόχος της Δράσης είναι η ενεργοποίηση των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων, στην ορθή διαλογή (διαχωρισμό) των απορριμμάτων τους αλλά και στη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του 2ου Διαγωνισμού θα αξιολογείται η σωστή διαλογή (διαχωρισμός) όλων των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και ενέργειες μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης. Η διαλογή (διαχωρισμός) μπορεί να γίνεται, εντός της οικίας ή του καταστήματος, σε χωριστούς, ανά υλικό κάδους, τσάντες ή κούτες. Η αξιολόγηση θα γίνεται από αρμόδιους υπαλλήλους (επιτροπή αξιολόγησης) και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τέσσερα:

  1. 1.      Σωστή διαλογή,
  2. 2.      Καθαρότητα ανακυκλώσιμου υλικού,
  3. 3.      Ποιοτική διαχείριση κάδων,
  4. 4.      Καθαριότητα κάδου (εσωτερικοί κάδοι, τσάντες ή κούτες).

Οι συμμετέχοντες πρέπει αυστηρά να διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης (ΣΒΑΑ Χανίων RECODE) ή να έχουν τις επιχειρήσεις τους εντός αυτής, ήτοι στη βόρεια περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, η οποία περικλείεται από τις οδούς:  Σελίνου, Κισσάμου, Μ Μπότσαρη, Μαργουνίου, Εφ. Πολεμιστών, Ηγ. Γαβριήλ, Κ. Μάνου, 8ης Δεκεμβρίου, Κροκιδά, Δρομονέρου, Σαμαριάς, Δαγκλή, Χαιρέτη, Μαυρογένηδων, Προφ. Ηλία, Αγ Κυριακής.

2

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να λάβουν σχετικές πληροφορίες, στο τηλέφωνο 2821091888 (εσωτ. 713 ή 717), καθημερινές από 08:00 έως 14:30 (εκτός Σάββατο-Κυριακή) ή αποστέλλοντας e-mail στο info@simmetexo.gr έως και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία του Διαγωνισμού θα βρείτε και στο www.simmetexo.gr.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής και στους νικητές θα απονεμηθεί αναμνηστικό επιβράβευσης, σε ειδική τελετή που θα οργανωθεί με το πέρας του Διαγωνισμού.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Συμμετέχω!»: Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ», που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στον Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων.

Η Πράξη «Συμμετέχω!» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

 


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα