Ανάπτυξη κοινής στρατηγικής Δήμου Παγγαίου και Βουλγαρίας για τη βιοποικιλότητα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 26η Ιουνίου 2019 η συνάντηση των εταίρων του έργου Mobile Biodiversity στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Greece–Bulgaria 2014-2020 στο Δημαρχείο του Δήμου Kresna στη Βουλγαρία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι κάτωθι οργανισμοί – εταίροι του έργου: Δήμος Kresna – επικεφαλής εταίρος του έργου – Βουλγαρία, Student Media World Association – ΜΚΟ με έδρα την Σόφια – Βουλγαρία, Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) με έδρα την Αθήνα – Ελλάδα και Δήμος Παγγαίου –  Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας – Ελλάδα.  

Interreg Greece–Bulgaria 2014-2020
Ανάπτυξη κοινής στρατηγικής Δήμου Παγγαίου και Βουλγαρίας για τη βιοποικιλότητα

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάλυση της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου και ειδικότερα ο αναλυτικός προσδιορισμός του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του, καθώς και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής του. Μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου του έργου, όπου ο Επικεφαλής Εταίρος παρουσίασε στους ενδιαφερόμενους τους στόχους, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου και οι Έλληνες εταίροι συμμετείχαν με σύντομες ομιλίες σχετικά με τη σημασία του έργου.

Ανάπτυξη κοινής στρατηγικής Δήμου Παγγαίου και Βουλγαρίας για τη βιοποικιλότητα
Interreg Greece–Bulgaria 2014-2020

Στο πλαίσιο του έργου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Greece–Bulgaria 2014-2020 θα υλοποιηθούν τα εξής:

  • Δυο εκθέσεις αξιολόγησης της βιοποικιλότητας στις περιοχές των Δήμων Kresna και Παγγαίου,
  • Η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στις εν λόγω περιοχές μέσα από τον προσδιορισμό και ενσωμάτωση καινοτόμων πρακτικών που υλοποιούνται σε διεθνές επίπεδο,
  • Η κατασκευή δύο κινητών μουσείων βιοποικιλότητας στις εν λόγω περιοχές, καθώς και η
  • Ανάπτυξη εικονικού μουσείου για την προβολή της βιοποικιλότητας των εν λόγω περιοχών.

Η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές των Δήμων Kresna και Παγγαίου θα ενσωματωθεί στην γενικότερη στρατηγική των δύο Δήμων για ανάδειξη και αειφορική αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων τους, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες ελκυστικότητας για επισκέπτες και κατοίκους τους.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα