Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων – Αύριο 09/07, με τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Το Αντάμωμα» & το Κυπριακό Σωματείο «Θ.Ο.Ι. ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ»

08.07.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 11:41


Σμίγουν οι Μεγαλόνησοι, ευλογημένη Τρίτη,

τη Στράτα κάνουνε μαζί η Κύπρος με την Κρήτη

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια μας αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Αύριο, Τρίτη 09/07/2024 το απόγευμα, σειρά έχουν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Το Αντάμωμα» και το Κυπριακό Σωματείο «Θ.Ο.Ι. ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ», που παρουσιάζουν το δρώμενο: «Χορεύουμε και τραγουδούμε αντάμα».

Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.15.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα