Απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας για εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Από την Γενική Δ/νση Υποδομών & Μεταφορών / Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας / Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων ανακοινώνεται η απόφαση εφαρμογής προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο εκτέλεσης επειγουσών εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ», το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και μέχρι το πέρας των εργασιών, έχουν ως εξής:

1. Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Δημοκρατίας (Επαρχιακή οδός υπ’ αριθμόν 1) από τον Ανεμόμυλο ως το ύψος διασταύρωσης Δεσύλλα με κατεύθυνση από Ανεμόμυλο προς διασταύρωση Δεσύλλα. Κατάληψη πλάτους οδοστρώματος 3,70 μ και για όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού από Ανεμόμυλο ως διασταύρωσης Δεσύλλα για εργοταξιακή χρήση. Όπου το υπολειπόμενο πλάτος της οδού δεν επαρκεί για την απρόσκοπτη κυκλοφορία η κατάληψη θα περιοριστεί στα 3,50 μ με ταυτόχρονο περιορισμό της στάθμευσης λεωφορείων. Τοποθέτηση της απαραίτητης κατακόρυφης σήμανσης και συνεχής κίτρινης οριζόντιας διαγράμμισης.

2. Στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Ακαδημίας θα τοποθετηθεί πινακίδα απαγόρευσης της αριστερής στροφής οχημάτων προς την οδό Ακαδημίας. Από την οδό Ακαδημίας προς την Λεωφόρο Δημοκρατίας θα επιτρέπεται η δεξιά στροφή μόνο στα δίκυκλα και τα ΙΧ αυτοκίνητα έως 3,5 t.

3. Η λωρίδα καθόδου των οχημάτων από την οδό Ακαδημίας προς την Λεωφόρο Δημοκρατίας στην περιοχή της διασταύρωσης των δύο οδών θα έχει πλάτος 3,50 μ. από το πεζοδρόμιο και θα οριοθετηθεί με οριζόντια σήμανση και εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος. Το σχηματιζόμενο τρίγωνο από τις λωρίδες κίνησης των οχημάτων επί της διασταυρώσεως επίσης θα οριοθετηθεί με διαγράμμιση και εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος.

4. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων από τη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Ακαδημίας και μέχρι το ξενοδοχείο CORFU PALACE. Για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης θα τοποθετηθούν εύκαμπτα κολωνάκια πρασίνου χρώματος σε όλο το εν λόγω μήκος και σε απόσταση 20 εκ. από το κράσπεδο.

5. Η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσει από την 10η Ιουλίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη των εργασιών.


Πηγή
Author: Γραφείο Περιφερειάρχη Συνεργάτης Υποστήριξης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα