Χρηματοδότηση ύψους 36.870€ από το «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας

Με το ποσό των 36.870 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) σε 26 κρίσιμες υποδομές του Δήμου, που περιλαμβάνουν κυρίως σχολικές μονάδες, δημοτικά και άλλα κτίρια κοινωφελούς χαρακτήρα. Θα πραγματοποιηθεί επίσης η επιλογή εκείνων των κτιρίων, για τα οποία θα απαιτηθεί δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την αντισεισμική συμπεριφορά σε δημόσιες υποδομές καθώς και στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε συγκεκριμένες ομάδες του (π.χ. μαθητές, ηλικιωμένοι, άτομα ΑμΕΑ, κλπ).

Η πρόταση του έργου κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δημήτρη Πατσιαρίκα στην πρόσκληση «Αντισεισμική Προστασία – ΑΤ11» του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν τις κρίσιμες υποδομές του Δήμου για την προστασία του κοινού που συναθροίζεται σε αυτές και για την εξασφάλιση των λειτουργιών τους.

.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα