Δήμος Κιλελέρ: Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών από το «Διομήδη»

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων στον ΕΛΓΑ

Ο Δήμος Κιλελέρ αποφάσισε τη συγκρότηση  Τριμελούς Επιτροπής  καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε κύριες κατοικίες και οικοσκευές, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 και διήρκησαν μέχρι την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 στο Δήμο Κιλελέρ. Θα ακολουθήσει ο υπολογισμός της οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων που επλήγησαν και η καταβολή του συνόλου της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε δικαιούχο.

Η επιτροπή αποτελείται από τους : Κωνσταντούλα Νικόλαο, κλάδου ΔΕ Διοικητικού, στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας, Παπαμαργαρίτη Μιλτιάδη, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας και Ντάντη Σπυριδούλα κλάδου ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων , στέλεχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο δήμος θα υποβάλλει στη Δ/νση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών το προβλεπόμενο αίτημα επιχορήγησης εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.

Παράλληλα ξεκίνησαν να υποβάλλονται τους Γεωπόνους του Δήμου (παλιό Δημαρχείο Νίκαιας)  ως τις 26/01/2022 οι δηλώσεις ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής από τα πλημμυρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Διομήδης).

Συγκροτήθηκε επίσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιτροπή κρατικής αρωγής αρμόδια για τις καταστροφές από τον «Διομήδη» στο Δήμο Κιλελέρ σε επιχειρήσεις και σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

H επιτροπή αποτελείται από τους : Σωτήριο Μπλάνα ΠΕ Μηχ/γων-Ηλ/γων Μηχ/κων προϊστάμενο τμήματος της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Λάρισας (Πρόεδρο), Ντάσιο Ιωάννη, κλάδου ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λάρισας ως μέλος,  Στέφανο Νικολόπουλο, κλάδου Π.Ε. Μηχανολόγων Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας, Τσιουρή Αναστάσιος ΠΕ Οικονομικού προϊστάμενο τμήματος Εμπορίου στη Δ/νση Ανάπτυξης της ΠΕ Λάρισας, Φυτιλή Δέσποινα ΠΕ Χημικών Μηχανικών Δ/νση Ανάπτυξης ΠΕ Λάρισας, Τριανταφύλλου Καλλιόπη ΠΕ Γεωτεχνικών Γεωπόνων υπάλληλο στη ΔΑΟΚ, Ελένη Αργύρη του Σωκράτη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών Γεωπόνων με Β΄βαθμ. υπάλληλο στη ΔΑΟΚ και Βασιλική Τσιάχα του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών Γεωπόνων με Α’ βαθμ. υπάλληλο της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας.

Η παραπάνω επιτροπή κρατικής αρωγής έχει ως σκοπό την επιχορήγηση ή την προκαταβολή έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών, σύμφωνα με το άρθρο 7 «Διαδικασία επιχορήγησης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων» του νόμου 4797/2021.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή δηλώσεων στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) που υλοποιείται από τον ΕΛΓΑ και αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που εντάσσονται στο παραπάνω πρόγραμμα.


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα