Δωρεάν ημερίδα Σεμιναρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Εξερευνώ επαγγέλματα & σχεδιάζω επαγγελματικό πλάνο» στους μαθητές των Λυκείων των Βριλησσίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή και ιδιαίτερα βοηθητική δράση του Δήμου Βριλησσίων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Την Πέμπτη και Παρασκευή 31/3 και 1/4, ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υιοθετεί για την παιδεία και θέλοντας έμπρακτα να στηρίξει τα παιδιά που φοιτούν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, πραγματοποίησε τη διεξαγωγή επαγγελματικού σεμιναρίου σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δρ. Νανά Τσουμάκη – Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.
Στο σεμινάριο με τίτλο «Εξερευνώ επαγγέλματα & σχεδιάζω επαγγελματικό πλάνο», διάρκειας 90λεπτών και χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη εικόνα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου, αλλά και της αγοράς εργασίας, καθώς και οι επιλογές σταδιοδρομίας για τους υποψηφίους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να ζητήσουν διασαφηνίσεις σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, την επιλογή των κατευθύνσεων, το πρόγραμμα πανεπιστημιακών σχολών κα.
Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές και εκφράστηκε το αίτημα να επαναληφθεί μια νέα ολοήμερη συνάντηση, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί.
Τα σεμινάρια χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης κα Σοφία Χαντζάρα και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.
Ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, υπενθύμισε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας ζωής γεμάτη περιπέτεια, συγκινήσεις και όνειρα που προσδοκούν να εκπληρωθούν.
Η Αντιδήμαρχος κα Χαντζάρα τόνισε στους μαθητές ότι οι εξετάσεις είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους και χρειάζεται αρκετό διάβασμα και καλή προετοιμασία. Όμως οι προκλήσεις για νέους στόχους και νέες αναζητήσεις τους περιμένουν στην ενήλικη ζωή τους.
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης προέτρεψε τους μαθητές να δώσουν αυτήν τη μάχη με εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα και να βγουν νικητές.
 
thumbnail 277686194 341821251104211 5657431476846787657 n


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα