Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Βριλησσίων  

Ο Δήμος Βριλησσίων, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας & Αγωγής Υγείας και του ΟΚΠΑ, στο πλαίσιο της συμβολής του για την  προστασία της δημόσιας υγείας διοργάνωσε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2022, σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική  Αναζωογόνηση) « Η γνώση σώζει ζωές»,  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων. 
Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.). Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.  
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης αναφερόμενος στη δράση, δήλωσε σχετικά : «Ο Δήμος Βριλησσίων αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των δημοτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις κι εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α, σε συνεργασία με ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων». 
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, κα Β. Αρσένη – Λάμπρου δήλωσε: «Μετά από δυόμιση χρόνια αποχής, λόγω κορονοϊού, ξαναρχίζουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την πρόληψη της ζωής όλων μας». 
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.
308995439 435161462054823 439366129982231265 n
ν


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
37FollowersFollow

Τελευταία Νέα