Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών χωρών επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στο πλαίσιο του Προγράμματος “Europe for citizens” – Δήμος Νέας Προποντίδας

Εκπροσώπους από Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Τσεχία Σλοβακία, Κροατία, Λετονία, Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Europe for citizens” με θέμα «Χορδές που μας ενώνουν μέσω της Μετανάστευσης», υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Ο διοργανωτής του προγράμματος είναι ο Δήμος Gondomar της Πορτογαλίας.

Στην ομιλία του, αφού τους καλωσόρισε, παρουσίασε τον Δήμο μας και τα κύρια χαρακτηριστικά του, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του προγράμματος είχε την ευκαιρία να εστιάσει στο γεγονός ότι ο Δήμος μας αποτελείται κυρίως από πρόσφυγες αλλά και υποδέχεται σήμερα πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αναφορά έγινε και στην οικονομική μετανάστευση που είναι και πάλι αμφίπλευρη. Δεχόμαστε δηλαδή μετανάστες αλλά και μεγάλη μερίδων νέων μας φεύγει ακόμη και σήμερα σε χώρες τους εξωτερικού.

Στη συνέχεια υπεγράφη μία άτυπη αδελφοποίηση ανάμεσα στον διοργανωτή Δήμο του Προγράμματος και στον Δήμο μας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα