Επίσκεψη και συναντήσεις εργασίας του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευτύχιου Ζουριδάκη στην Κεφαλλονιά                  

Μετά από πρόσκληση του  Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ευτύχιου Ζουριδάκη σε σωματεία και εκπροσώπους όλων των κλάδων των  τεχνικών επαγγελμάτων του Νομού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου συνάντηση γνωριμίας με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης επίλυσης .

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και εκπρόσωποι των τεχνικών κλάδων των ηλεκτρολόγων, των υδραυλικών, των ψυκτικών, των χειριστών μηχανημάτων έργου, επίσης  εκπροσωπήθηκε ο κλάδος  των Μηχανικών του Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης  (ΕΕΤΕΜ) που έχει άμεση σχέση με τα τεχνικά επαγγέλματα. Στη συνάντηση είχαν κληθεί μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) του Νομού μας. Παρέστησαν δε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης του Νομού μας  κ. Σωτήριος Κουρής, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου, που απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό με έμφαση στο ρόλο των  τεχνικών επαγγελμάτων στην πρόοδο των νησιών μας, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσής Ανάπτυξης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Ο κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης μετά από χαιρετισμό γνωριμίας, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε εκτενώς στην πληροφόρηση που είχε από τις προηγηθείσες συσκέψεις του με εκπροσώπους σωματείων στην Κέρκυρα σχετικά με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους κλάδους των τεχνικών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι δόθηκε λύση από την παρούσα Περιφερειακή  Αρχή στο πρόβλημα της μη λειτουργίας για ενάμιση χρόνο  του εξεταστικού κέντρου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, που πραγματοποιεί εξετάσεις υποψηφίων επαγγελματιών, εξοφλώντας  προηγούμενες οφειλές και έχει ως αποτέλεσμα την άμεση επαναλειτουργία του. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν από 26/02/2024.

Στη συνέχεια έγινε από τους εκπροσώπους των τεχνικών κλάδων αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων και θεμάτων που τους απασχολούν, για τα οποία μετά από εκτενή συζήτηση στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, αφού έγινε καταγραφή τους δόθηκε υπόσχεση για κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσής τους.

Η όλη συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και στο τέλος της ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης υποσχέθηκε την επανάληψή της στο άμεσο μέλλον.

Σε δήλωση του ο κ. Ζουριδάκης ανέφερε «Κατά την επίσκεψη μου στη Κεφαλονιά συναντήθηκα με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Σωτήριο Κουρή και κ. Παπαναστασάτου Ελένη, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαληνίας κ.κ. Δημήτριο, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπούμη Ιωάννη, στο Δήμο Κεφαλληνίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιλιμίδο, με τους οποίους είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις εφ όλης της ύλης σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Τόσο η Περιφέρεια όσο και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τακτικά τις συναντήσεις εργασίας και επαφές με τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, καταγράφοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και από κοινού να βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις».

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ


Πηγή
Author: Γραφείο Περιφερειάρχη Συνεργάτης Υποστήριξης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα