«Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη» στις πρωτεύουσες των Δήμων της Αρκαδίας – Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη», μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης που συνδιοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, από τις 25 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου στις πρωτεύουσες των Δήμων της Αρκαδίας (Τρίπολη , Μεγαλόπολη, Άστρος, Βυτίνα και Λεωνίδιο).

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό από τα στελέχη των δύο δομών σχετικά με το έργο και τη λειτουργία αυτών στα ενημερωτικά περίπτερα που είχαν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία των αναφερόμενων πόλεων. Αναλυτικά:

Τρίτη 25 Ιουνίου: Ενημερωτικό περίπτερο στο Δήμο Β. Κυνουρίας

Τετάρτη 26 Ιουνίου: Ενημερωτικό περίπτερο στο Δήμο Τρίπολης. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες όπως το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού σε παιδιά όλων των ηλικιών με τη συμμετοχή των στελεχών της Συντονιστικής Δομής ενώ ακολούθησε συναυλία με το μουσικό σχήμα «Λαϊκός Παράδεισος» του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Πέμπτη 27 Ιουνίου: Ενημερωτικό περίπτερο στο Δήμο Γορτυνίας

Παρασκευή 28 Ιουνίου: Ενημερωτικό περίπτερο στο Δήμο Μεγαλόπολης. Παράλληλα υλοποιήθηκε βιωματική δράση από τα στελέχη της Συντονιστικής Δομής, η οποία περιελάμβανε αφήγηση του παραμυθιού «Το ταξίδι του μικρού Λωτού» της Λιουντμίλα Αριόλ καθώς και εργαστήριο οριγκάμι, με την τεχνική του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους και οι δράσεις ολοκληρώθηκαν την

Δευτέρα 1 Ιουλίου με την ύπαρξη ενημερωτικού περιπτέρου στο Δήμο Ν. Κυνουρίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υιοθετεί πρακτικές ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού από κάθε μορφή εξαρτήσεων και στοχεύει μέσω τέτοιου είδους δράσεων στην ενίσχυση των δεσμών όλων των συνεργαζόμενων φορέων, με σκοπό την πρόληψη και την διάχυση της πληροφορίας σε κάθε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και αλληλέγγυας συνεργασίας.


Πηγή
Author: A G

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα