Μήνυμα Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γιώργου Πιτσούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος – Crete.gov.gr

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφέρει ότι είναι επιβεβλημένη η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει το κάπνισμα στην υγεία τους, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα θνησιμότητας.

«Είναι βέβαιο ότι συνολικά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα και τους νέους να μην το ξεκινήσουν ποτέ, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Περιφέρεια Κρήτης στο παρελθόν αλλά και σήμερα πραγματοποιεί ενημερωτικές εκστρατείες για τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος σε ενήλικους και ανήλικους. Επιβάλλεται η περαιτέρω αυστηροποίηση σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων σε ανηλίκους».

Το κάπνισμα αποτελεί επιβλαβή δραστηριότητα η οποία πλήττει τους ενεργητικούς και τους παθητικούς καπνιστές καθώς ο καπνός του τσιγάρου περιέχει >4.000 χημικές ουσίες, με διαφορετικές ιδιότητες και επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, εκ των οποίων >250 είναι επιβλαβείς και >50 είναι καρκινογόνες.

Προηγούμενο Διενέργεια Εξετάσεων Μ.Τ.Ε. στις 5/6/2024


Πηγή
Author: Vaggelis Vardakis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα