Μήνυμα Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ημέρα σήμερα, που είναι αφιερωμένη στα ΄Ατομα με Αναπηρία, δεν αποτελεί υπενθύμιση για τον Δήμο Βριλησσίων, αλλά αφορμή να αναδείξουμε και να τονίσουμε πως η κοινωνία των Βριλησσίων παρέχει ίσα δικαιώματα σε όλα τα μέλη της, χωρίς εμπόδια και φραγμούς. 
Επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την αλληλεγγύη για όλους ανεξαιρέτως και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με  Αναπηρία, εγγυόμαστε, ως Δημοτική Αρχή, ισότιμα και ισόνομα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις για όλους. 
Η δομή ΑμεΑ Κρίκος λειτουργεί στον Δήμο μας πάνω από 20 χρόνια παρέχοντας υψηλές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες στα 30 μέλη και στις οικογένειές τους. Αποτελεί δε,  τη θερμοκοιτίδα για το επόμενο μεγάλο εγχείρημα, το οποίο θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες και στις ανησυχίες των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η οποία θα συνδυάζει 2 υποδομές και θα διαθέτει 3 βρεφονηπιακά τμήματα ΑμεΑ και 1 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών συνολικής χωρητικότητας 60 μελών. 
Σκοπός μας είναι η προαγωγή, προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από τα Άτομα με Αναπηρία, η προώθηση του σεβασμού και της εγγενούς αξιοπρέπειας. 
 Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα χωρίς διακρίσεις.  
Για μια κοινωνία με ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. 
Για μια κοινωνία Πολιτισμού και Ευημερίας.


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα