ΔήμοιΝέα

Netflix: Ο Κουαρόν ετοιμάζει επική ταινία στα πρότυπα του E.T.

Μια ταινία που θα θυμίζει πολύ την ιστορία του E.T., αναμεμειγμένη με τη λατινοαμερικανική λαϊκή παράδοση και μυθολογία ετοιμάζει ο Γιονάς Κουαρόν στο Netflix.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντεμιάν Μπιτσίρ (τον έχουμε δει στις ταινίας Land, Γκοντζίλα εναντίον Κονγκ και Alien: Covenant), η Ντόμινικ Μαρίς και οι νεαροί Άντριελ Μανζάνο και Ιζαμπέλα Πατρόν αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της περιπέτειας φαντασίας σε σκηνοθεσία του Γιονάς Κουαρόν.

Ο Γιονάς Κουαρόν, ο άνθρωπος πίσω από το blockbuster Gravity με τη Σάντρα Μπούλοκ, που συνυπογράφει και το σενάριο της ταινίας δηλώνει: «Έχοντας μεγαλώσει στο Μεξικό και την Αμερική, είμαι τυχερός που αντλώ έμπνευση από τα δικά μου βιώματα για να αφηγηθώ τις ιστορίες μου. Είναι ακόμα πιο ξεχωριστό που βρήκα ένα καστ ικανό να χαρίσει λίγη ακόμα αυθεντικότητα στο Chupa».

Σε ό, τι αφορά στο στόρι της νέας ταινίας, διαβάζουμε: Ενώ επισκέπτεται την οικογένειά του στο Μεξικό, ο έφηβος Άλεξ (Ντόμινικ Μαρίς) αποκτά έναν αναπάντεχο σύντροφο, όταν ανακαλύπτει ένα μικρό τσουπακάμπρα στην αποθήκη του παππού του. Για να σώσουν το μυθικό πλάσμα, ο Άλεξ και τα ξαδέλφια του (Άντριελ Μανζάνο και Ιζαμπέλα Πατρόν) ξεκινούν μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την παρέα με τα ποδήλατα, που έμεινε στην ιστορία τη δεκαετία του ’80 και η οποία προσπαθούσε να σώσει τη ζωή του εξωγήινου που βρέθηκε στη Γη, στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Τι είναι το τσουπακάμπρα;

Τσουπακάμπρα ονομάζεται στη μεξικανική λαϊκή παράδοση ένα μυθικό πλάσμα το οποίο είχε τρομακτική μορφή, ο μύθος του οποίου προσιδιάζει κατά κάποιο τρόπο με εκείνον του βαμπίρ. Στην κυριολεξία, το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει πλάσμα που «πίνει το αίμα κατσίκας», καθώς ο θρύλος θέλει τα τσουπακάμπρα να επιτίθενται σε ζώα.

Οι περιγραφές του μυθικού πλάσματος το παρουσιάζουν άλλοτε ως κυνοειδές κι άλλοτε να μοιάζει περισσότερο με σαύρα ή ακόμη και με εξωγήινο ον. Φαίνεται πως περιγράφεται ως αρκετά μεγαλόσωμο, στα πρότυπα μιας μικρής αρκούδας, με καρφιά-πτερύγια να εξέχουν από τη βάση του λαιμού ως την ουρά στην πλάτη.

Μαρτυρίες ανθρώπων που ορκίζονται πως έχουν δει ένα τέτοιο τσουπακάμπρα έχουν καταγραφεί στο Πουέρτο Ρίκο (το 1995) αλλά και στο Μέιν των ΗΠΑ και τη Χιλή, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είδαν ένα τέτοιο πλάσμα στη Ρωσία και τις Φιλιππίνες.

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

Show More


Related Articles

Leave a Reply

Back to top button