Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού  βραβεύθηκε για την εφαρμογή “Citify Papagou – Cholargos Smart City”

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού  βραβεύθηκε για την εφαρμογή “Citify Papagou – Cholargos Smart City” στο 4ο ετήσιο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες».

Εκεί βραβεύθηκαν πόλεις στις οποίες έχουν ενσωματωθεί σύγχρονες ψηφιακές λύσεις για να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων, ο Χρήστος Παγώνης δήμαρχος Χαλκιδέων, και ο Βασίλειος Νανόπουλος, δήμαρχος Κορινθίων. Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Χαλαβαζής.

———————————————————————————

Το “Citify Papagou – Cholargos Smart City” είναι ένα σύστημα άμεσης καταγραφής προβλημάτων σε κάθε γειτονιά, που στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης που ζει.

Βραβείο στο “Citify Papagou - Cholargos Smart City”
Βραβείο στο “Citify Papagou – Cholargos Smart City”

Η εφαρμογή αυτή προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων σε πραγματικό χρόνο, μέσω κινητού τηλεφώνου, για τη διευθέτηση ζητημάτων που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Με ένα OnLine σύστημα  αλλάζει ο τρόπος που επικοινωνεί ο πολίτης με τις δομές του Δήμου, αλλά και οι δομές του Δήμου μεταξύ τους.

Πώς λειτουργεί;

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (www.dpapxol.gov.gr) ή κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό σου, συνδέεσαι και αποκτάς το δικαίωμα να ανεβάζεις στο σύστημα σχόλια, κριτικές, φωτογραφίες, καταγράφοντας προβλήματα που συναντάς στην πόλη μας.

Περπατάς συναντώντας παρατημένα οχήματα, προβλήματα σε δρόμους και πλατείες, λάθος διατάξεις πεζοδρομίων, κακή διαμόρφωση χώρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, λακκούβες, ενοχλήσεις και προβλήματα που προσβάλλουν τον τρόπο ζωής σου και δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου;

Ανοίγεις το application, φωτογραφίζεις, postάρεις γίνεσαι Citifier.

Το αποτέλεσμα;

Δημιουργείς έναν ζωντανό -αυτοτροφοδοτούμενο- μηχανισμό που ενώνει τους πολίτες με την πόλη που ζουν.[/box]

 

Το βραβείο για το Δήμο μας παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που θέμα «Περιφέρειες και Δήμοι ενώπιον των προκλήσεων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού  βραβεύθηκε για την εφαρμογή “Citify Papagou – Cholargos Smart City”

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα