Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Πάτρα

Στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) που διοργανώνεται στην Πάτρα με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Κατά την τοποθέτηση του, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων ειδικά στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων/φυσικών καταστρφών, και επεσήμανε μάλιστα ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΕΝΠΕ εργάζεται με τη νομική ομάδα της Ένωσης, προκειμένου να κατατεθεί οργανωμένη πρόταση επιμερισμού αρμοδιοτήτων και ευθυνών με σαφές και οριοθετημένο πλαίσιο.

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού τόσο στην ΠΑΜΘ, όσο και σε όλες τις Περιφέρειες, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών προκειμένου για την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και κατέληξε με την επισήμανση ότι το αυτοδίοικητο των Περιφερειών πρέπει να λειτουργεί ακέραια και στην πράξη, ώστε κάθε διοικητικό σχήμα να προτάσσει και να υλοποιεί τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η διοίκηση εργάζεται πάνω στο τρίπτυχο των αξόνων “Κοινωνία- Οικονομία- Περιβάλλον” έχοντας θέσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 23/05 και τον κ. Περιφερειάρχη συνοδεύουν Αντιπεριφερειάρχες (χωρικοί και θεματικοί) καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. 


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα