Πάνω από 200 νέοι κάδοι στο κέντρο τα επόμενα 24ωρα – 1.500 σε όλη την πόλη

 

Περισσότεροι από 200 καινούριοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται μέσα στα επόμενα 24ωρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Σε όλες τις γειτονιές μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν περίπου 1.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο κέντρο της πόλης η τοποθέτηση των καινούριων κάδων θα ξεκινήσει απόψε (10/09), οπότε θα εξελιχθεί η επιχείρηση των ανθρώπων της καθαριότητας για επανατοποθέτηση κάδων που είχαν απομακρυνθεί από κεντρικές περιοχές λόγω ΔΕΘ, στο πλαίσιο της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο σε πολλά σημεία του κέντρου στη θέση παλιών κάδων, που απομακρύνθηκαν τις περασμένες μέρες, απόψε θα τοποθετηθούν καινούριοι. Οι παλιοί κάδοι θα πλυθούν στα νέα καδοπλυντήρια τα οποία προμηθεύτηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ όπου θα γίνουν επισκευές, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν εφεδρικά.

Σε μια κατά την οποία η πρόκληση για τη Θεσσαλονίκη, η περίοδος που αναπτύσσεται, καταναλώνει και παρουσιάζει υψηλή δραστηριότητα στις κατασκευές, είναι τεράστια και με γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, οι επενδύσεις της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον νευραλγικό αυτό τομέα διαρκεί.

Ήδη ο στόλος της καθαριότητας ενισχύθηκε με 83 οχήματα, ενώ μέσα στο 2024 προστίθενται επιπλέον 23 καινούρια ηλεκτροκίνητα οχήματα και συγχρόνως υπάρχει προγραμματισμός για την προμήθεια ακόμη 74.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης στην καθαριότητα μεταξύ άλλων οργανώθηκαν ειδικά συνεργεία για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, ενώ προχωρά και η επέκταση του συστήματος υπογείων κάδων στις γειτονιές. Πέραν των 59 υπογείων κάδων, που ήδη λειτουργούν στο κέντρο, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την τοποθέτηση σε πρώτη φάση επιπλέον 75 στις γειτονιές, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει ότι οι υπόλοιπες κάδοι θα είναι πάνω από 200.


Πηγή
Συγγραφέας: kfnikolaou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
39FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα