ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ:ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΨΗ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΗΝΕΙΟΥ Μαρίνος: Αισθητική ανάπλαση- λειτουργική αναβάθμιση – Παρεμβάσεις ουσίας: Σιντριβάνι-ενημερωτικός πίνακας- φωτιστικά και παγκάκια – Δήμος Πηνειού

Η αισθητική ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας στη Γαστούνη επετεύχθη σε διάστημα μόλις 12 μηνών από τον Δήμαρχο Πηνειού κ Ανδρέα Μαρίνο.

Ενημερωτικός ηλεκτρονικός πίνακας, ο μοναδικός στην Ηλεία, φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας που εξοικονομούν ενέργεια, μαρμάρινα παγκάκια και τέλος ένα υπέροχο σιντριβάνι, είναι ουσιαστικές παρεμβάσεις που ανανέωσαν και αναβάθμισαν την όψη της πλατείας με στόχο να εξυπηρετεί την κοινωνική ζωή και την ανάγκη δημοτών και επισκεπτών για μια φιλική πόλη.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου σιντριβανιού με την προμήθεια συστήματος που τοποθετήθηκε σε στεγανή λεκάνη διαμέτρου 9 μέτρων και βάθους 0.55 εκατοστών. Το συνολικό κόστος του έργου του σιντριβανιού (κατεδάφιση παλαιού, κατασκευή λεκάνης, επένδυση μαρμάρου και προμήθεια μηχανισμού) ανήλθε στο ποσό των 58.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Έτσι σήμερα η πλατεία Γαστούνης αποτελεί κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού και σημείο αναφοράς για τον Κάμπο, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται ή είναι προγραμματισμένες να γίνουν στο Βαρθολομιό και το Τραγανό.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία, δήλωσε:

«Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το περιβάλλον που ζούμε. Αφήνουμε πίσω την μιζέρια και το σκοτάδι και δίνουμε ζωή, δροσιά και φως στον Δήμο μας. Η πλατεία Ελευθερίας άλλαξε όψη σε διάστημα 12 μηνών. Αρχικά τοποθετήθηκε ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων ο οποίος ενημερώνει και με εικόνες τους συνδημότες μας για θέματα που τους αφορούν. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας. Ειδικότερα μετά την φωτομετρική μελέτη, τοποθετήθηκαν 14 ιστοί με 16 φωτιστικά των 76W ενώ τα προηγούμενα ήταν των 300W με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά. Ακολούθως εγκαταστήσαμε μαρμάρινα καλαίσθητα παγκάκια. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου οκταγωνικού σιντριβανιού με εναλλασσόμενο φωτισμό. Δημιουργήσαμε μια σύνθεση με νερό και φως. Ο πίδακας που ρυθμίζεται έως και 10 μέτρα ύψος, με τους ειδικούς προβολείς τύπου LED εντυπωσιάζει και δίνει ζωντάνια σε ολόκληρη την πλατεία. Η αισθητική ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση  της πλατείας, έργο που όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε και να διατηρούμε σε άριστη κατάσταση, συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας»

Από την πλευρά της η  πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο, που σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχε με έργα ουσίας την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας καθιστώντας την ίσως την ωραιότερη πλατεία του Κάμπου. Σήμερα κάτοικοι, καταστηματάρχες της περιοχής και επισκέπτες δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για την πλατεία Ελευθερίας, σημείο αναφοράς για τον Δήμο Πηνειού. Οφείλουμε όλοι να την διατηρούμε καθαρή για να την απολαμβάνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι ».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα