Πρεσβευτής για το Κλίμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με πρόταση του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη – Δήμος Φυλής


Πρεσβευτής για το Κλίμα ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με πρόταση του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη – Δήμος Φυλής
Γραμμή Δημότη: 15691

Στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2022, με την ιδιότητα του Πρεσβευτή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα (EU Climate Pact Ambassador).


Σε συνέχεια της πρόσκλησης εκ μέρους του δραστήριου Ευρωβουλευτή κ. Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της 1ης Ελληνικής Αποστολής των Πρεσβευτών του Συμφώνου για το Κλίμα αλλά και τη φιλοξενία αυτών, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε σημαντικά workshops.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συμμετείχε σε ενδιαφέρουσες ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για την κλιματική κρίση, το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα και την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στην Ελλάδα, με τον Paolo Caridi, Διευθυντή του Γραφείου Επικοινωνίας και Κοινωνίας των Πολιτών στην Γενική Διεύθυνση CLIMA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Kasia Balucka – Debska, European Climate Pact Lead στην DG CLIMA, και την Manuela Gervasi, Senior Policy Officer για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Συμμετοχή των Πολιτών στο European Environmental Bureau.

Στις επιμέρους εργασίες, αναδείχθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δίκαιη πράσινη μετάβαση που επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Πρεσβευτές επεξεργάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν ήδη να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τοπικά αλλά τα αποτελέσματα των οποίων έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα. Η Ελληνική Αποστολή των Πρεσβευτών συντονίστηκε άρτια από τον Εθνικό Συντονιστή για τo Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, ο οποίος υποστηρίζει ένθερμα τις στοχευμένες και καινοτόμες δράσεις που επεξεργάστηκαν οι Πρεσβευτές.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
37FollowersFollow

Τελευταία Νέα