Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για την ένταξη τοπικού εθιμικού χορευτικού δρώμενου στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO | Δήμος Ασπροπύργου

​Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. σας καλούμε στην αίθουσα «Δημήτριος Καλλιέρης» στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, σε μια δημόσια συζήτηση-διαβούλευση, σχετικά με την κατάθεση πρότασης του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την ένταξη του Δημόσιου Χορού των γυναικών την Κυριακή της Τυρινής (Βάλε) στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πρόταση που κατατέθηκε σε προγενέστερο χρόνο, προκρίθηκε στο Β’ Στάδιο της διαδικασίας εμπλουτισμού του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας για το 2024 και χρήζει δημόσιας διαβούλευσης πριν την συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ορίζεται από τη διαδικασία.

Η ανταλλαγή απόψεων με τους ενδιαφερόμενους φορείς ή φυσικά πρόσωπα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό στην αρτιότερη κατάρτιση του σχετικού Δελτίου.  


Πηγή
Author: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΖΗΣ

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα