Ψηφιακό σχολείο το 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Νέες τεχνολογίες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Δήμο Φυλής – Δήμος Φυλής

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας τόνισε: «Το όραμα του Χρήστου Παππού είναι σχολεία ανοιχτά στο μέλλον, τις νέες ευκαιρίες μάθησης, την προώθηση νέων δεξιοτήτων, της σχολικής γνώσης που ξεπερνά τα συμβατικά όρια και γίνεται κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνυπάρχουν κατάλληλος εξοπλισμός, υποδομές, παιδαγωγική υποστήριξη, όραμα, ηγεσία. Όλα αυτά μαζί, με τη στήριξη του Δημάρχου μας, αποτελούν μια πραγματικότητα στον Δήμο μας και είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό».

Τι είναι η τεχνολογία Raspberry

Η τεχνολογία Raspberry αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και την Broadcom, με στόχο της να προωθήσει την μελέτη της επιστήμης των υπολογιστών και συναφών θεμάτων, ειδικά σε σχολικό επίπεδο και να επαναφέρει τη διασκέδαση στην εκμάθηση υπολογιστών.
Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το να εισέλθουν στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο με τον προγραμματισμό διάφορων ρομποτικών η ηλεκτρονικών εφαρμογών και κατασκευών μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων και μεθόδους προγραμματισμού.

H εκμάθηση γίνεται μέσα από την κατασκευή διαφόρων κιτ που έχουν δοθεί στο σχολείο και περιλαμβάνουν κατασκευή, συναρμολόγηση και προγραμματισμό των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με τρόπο απλό και ασφαλή. Τα κιτ περιλαμβάνουν ρομποτικές κατασκευές, αισθητήρες διαφόρων κινήσεων, φυσικών φαινομένων, υγρών, αερίων, ώστε με την κατασκευή και τον προγραμματισμό τους να γνωρίσει ο μαθητής στην πράξη, πολλά από αυτά που διδάσκεται στη θεωρία.

Το φάσμα των εφαρμογών και των δυνατοτήτων είναι τεράστιο από την κατασκευή ενός μετεωρολογικού σταθμού, τη δημιουργία ενός Media Center για το σπίτι, τον απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών smart house, μέχρι τον έλεγχο Ρομποτικών κινητήρων, αισθητήρων, ανιχνευτών και χιλιάδων εφαρμογών.


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα