Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών

https://akatharista.apps.gov.gr/

Με την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει φέτος πολύ νωρίτερα, ως απόρροια και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου, τεχνολογικού και μη, ώστε το φετινό καλοκαίρι η χώρα να είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών», στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.gov.gr . Μέσω της πλατφόρμας akatharista.gov.gr, οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα, ή να υποβάλλουν ένσταση σε περίπτωση κύρωσης.

  1. 1. Ψηφιακή Υπηρεσία Δήλωσης Υπόχρεων ιδιωτών καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της

Χρήστες της εφαρμογής είναι:

α) φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές, υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται:

  1. i) σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
  2. ii) σε περιοχές εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

iii) σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α) και β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και

  1. iv) εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.
  1. 2. Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών

Φυσικά / νομικά πρόσωπα δύνανται να καταγγείλουν επώνυμα ή ανώνυμα και να προσφέρουν στοιχεία χρήσιμα στο έργο των Δήμων για την ασφάλεια των χώρων, έναντι του κινδύνου έναρξης ή ραγδαίας εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα